Sarajevo 10 °C Utorak 01.12.


13.12.2011. / 19:12h BiH - Foto: Ilustracija

Doček Nove godine u Mostaru: Ugostiteljska ponuda skromnija nego ikada

Doček Nove godine u Mostaru: Ugostiteljska ponuda skromnija nego ikada
Gdje provesti “najluđu noć” u godini je pitanje koje se aktualizira mjesecima unaprijed, a odgovor kod onih neodlučnijih često čeka i do par minuta prije ponoći. S obzirom da su Mostarci i ove godine zakinuti za doček Nove godine na otvorenom zbog financijske krize u gradu, građanima ne preostaje ništa drugo nego...

... da Novu godinu dočekaju u nekom od mostarskih lokala ili pak da se sami snađu i organiziraju vlastite zabave u krugu najmilijih prijatelja i poznanika.

Od mnogih klubova, hotela i restorana u Mostaru pokušali smo doznati hoće li i gdje biti organiziranog dočeka i iz razgovora s njima zaključili smo kako je ponuda, u odnosu na prošle godine, dosta siromašnija.

Veliki broj ugostiteljski objekata koji su godinama organizirali svečani doček najluđe noći to neće učiniti ovaj put.

Zanimljiva ponuda

Izdvajamo pojedine organizatore u mostarskim klubovima koji su se pobrinuli prirediti zabavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Tako novootvoreni Club i restoran Art smješten u univerzitetskom kampusu “Džemal Bijedić” ove godine nudi ludi provod. U najluđoj noći goste će zabavljati Verena Cerovina, Enes Merdović, Live Bend te poznati DJ-evi. Rezervacija proslave nove godine u klubu “Art” iznosi 60 maraka, a u tu cijenu je uključena ulaznica u klub. Konzumacija svih vrsta pića je neograničena plus švedski stol. Krajnji rok za rezervaciju ulaznica je 20. prosinca. Veliki interes za proslavu Nove godine iskazan je za motel “Snježna kuća” na Rujištu. Cijena aranžmana iznosi 80 maraka u koju je uračunata večera te piće dobrodošlice. U “Snježnoj kući” sobe su već odavno rezervirane te je još ostalo 15 mjesta kad je u pitanju novogodišnja večera. Goste će zabavljati Salem Sihirlić, a iz “Snježne kuće” navode kako je prilikom rezervacije potrebno uplatiti 50 posto avansa. Ispraćaj stare i doček Nove 2012. godine uz posebno kreiran program za svoje goste upriličit će i Club “Aleksa” uz Trebinjske tamburaše, koji svakog puta naprave nezaboravnu atmosferu.   

Bez interesa za putovanja


Mada je do dočeka Nove godine ostalo još samo deset dana, Mostarci se po turističkim agencijama ne raspituju mnogo gdje provesti najluđu noć u godini, što potvrđuje činjenicu da financijska kriza nije otišla iz Mostara. Iz razgovora s vlasnikom Turističke agencije “Atlas” Stipom Božićem doznajemo kako interesa za doček Nove godine nema. 

- Izgleda da proslava Nove godine više nije u modi, nema interesa, tek pokoji aranžman u susjedne zemlje. Inače, u ovom razdoblju postoji interes za odlazak na skijanje kako na naše planine, tako i na europske, ali striktno za doček Nove godine jako slabo, tvrdi Božić. Prema njegovim riječima, unatrag nekoliko godina zainteresiranost Mostaraca je uglavnom bila za destinacije poput inozemnih aranžmana, Beč, Pariz, Istanbul, Prag, i mnogi su tražili usluge turističke agencije, ali posljednjih nekoliko godina je situacija drukčija.

Iz agencije Fortuna doznali smo kako se građani pomalo zanimaju za organizirani doček, ali i kako se veća potražnja za aranžmanima očekuje u idućim danima.

- Organiziramo brojna putovanja u europske gradove kako za Božić, tako i Novu godinu. Ovisno o aranžmanu, putovanja su u trajanju od 3 do 6 dana. U ponudi su i doček Nove godine u nekim od welness hotela u Hrvatskoj. Dubrovnik je ove godine ponudio iznimno dobru ponudu, noćenje uz doček za one koji će Novu godinu dočekati na otvorenom, pa do gala večera i nezaboravne noći za one koji će istu dočekati pompoznije, kazali su nam u turističkoj agenciji “Fortuna”. Također su istaknuli kako spomenute destinacije pored toga što imaju dosta velike smještajne kapacitete,  općenito nude jako kvalitetne usluge, što je iznimno bitno. Mostarci će, po svemu sudeći, novogodišnju noć uglavnom dočekati u obiteljskom ozračju toplog doma i uz skromnu trpezu.         


(Dnevni list)