-2°C
Mostar 4°C
Tuzla 1°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C

21.04.2020 / 18:29 KORONAVIRUS - Nesvakidašnji potez

Ajnadžić na usluzi građanima, objavio i svoj broj telefona

Ajnadžić na usluzi građanima, objavio i svoj broj telefona
Nedžad Ajnadžić / Vijesti.ba
Načelnik općine Centar u video-obraćanju dao svoj broj mobitela građanima da ga (direktno) zovu.

Načelnik sarajevske općine Centar Nedžad Ajnadžić danas se obratio video porukom na svojoj Facebook stranici.

Ovaj potez ne bi bio ništa novo da Ajnadžić nije javno objavio svoj privatni broj telefona i dao ga na raspolaganje svim građanima. Ovo je nesvakidašnji potez, barem za prilike u BiH gdje nikada do sada nije zabilježen sličan slučaj.

Ajnadžić je, između ostalog, zahvalio na discplini koju su građani do sad pokazali.

- Pandemija koronavirusa u našoj zajednici, sad je negdje na pola puta do vrhunca. Zato vam se i obraćam: danas je potrebno više nego ikad prije da poštujete odluke vlasti. Samo o nama zavisi koliko će ovo trajati. Ostanemo li u svojim kućama, poštujemo li upute, imamo šansu da se brzo obračunamo sa ovim zlom koje nas je snašlo.

Apeliram na vašu građansku savjest, vidite li nekoga da ne poštuje propisana pravila, upozorite ili prijavite policiji. Sugrađani koji krše pravila direktno ugrožavaju vas i vaše porodice. Virus je nevidljiv ali smrtonosan. Budite ozbiljni, rekao je Ajnadžić te objavio svoj broj mobitela.

Poručio je građanima da ga nazovu ako su u problemu, ako imju neku sugestiju i ako žele da znam nešto o stanju u njihovom ulazu, ulici ili mahali.

- Ako sam na sastanku, prespojiti će vas neko na moj kabinet, a ja ću vam se naknadno javiti, kaže Ajnadžić i dodaje:

- Na kraju, želim vam reći ovo, iz dubine srca. U srcu Bosne i Hercegovine je Sarajevo, u srcu Sarajeva naša drag općina Centar. A, u centru Centra su ljudi, vi i mi , njegovi stanovnici. Centar je uvijek bio primjer – ponašanja, ophođenja, kulture i uspjeha. Insistirajmo na tome u ovom vremenu više nego ikad. Ne sumnjam da ćemo zajedno pobijediti i da ćemo imati priliku, nakon što ovo zlo prođe, vratiti se na naše ulice i u naše parkove i u njih vratiti radost života i veliki optimizam koji leži u nama. Čuvajte se! Čuvajte svoju djecu, roditelje komsije i prijatelje. I molimo Boga za zdravlje svih vas i naših sugrađana. Želim Vam svako dobro!

Poruka i Ajnadžićev broj telefona u videu ispod ...



(Vijesti.ba)

Izdvajamo