14.01.2018. / 15:15h Politika - NDP o paravojnim formacijama

Sramotno okupljanje ekstremista iz kriminalnog miljea u Skupštini RS

Sramotno okupljanje ekstremista iz kriminalnog miljea u Skupštini RS
Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) posljednjih mjeseci pretvorena je na najprimitivniji način u skaradnu instituciju, u kojoj parlamentarizam i demokratska volja naroda iščezavaju, a na njihovo mjesto stupa ogoljeli oblik jednumlja, ali i otvoreno nasilje i primitivizam najniže vrste. Nakon što je u skupštinu dovedena naoružana policija, zadnjih dana svjedoci smo koliko je situacija izmakla kontroli, stav je NDP-a.

"'Sesije' uniformisanih i samozvanih paravojnika-humanitaraca, bliskih vladajućoj oligarhiji, posljednji su udarci u kovčeg parlamentanom životu i demokratiji u Republici Srpskoj. Ovaj nezabilježeni skandal u političkoj istoriji Republike Srpske dešava se u vremenu kada je opoziciji uskraćeno pravo da prisustvuje pojedinm zasjedanjima Skupštine, na kojima vladajuća većina, preko noći, ekspresno donosi veoma štetne zakone i nepromišljene političke odluke po građane i budućnost Republike Srpske", saopšteno je danas iz ove političke partije.

Iz NDP-a smatraju da prisustvo sumnjivih instant patriota, u danima kada bi se trebalo dostojanstveno i ponosno obilježavati Dan Republike, donosi nesagledivu štetu građanima, ali i ugledu Republike Srpske u svijetu.

"Nakon svih nemuštih izgovora dežurnih pravobranilaca besmisla i pokušaja da se očigledna istina još jednom spinuje i građanima izokrene stvarna slika sramotnog okupljanja ekstremista iz kriminalnog miljea u Narodnoj skupštini Republike Srpske, očekujemo suvislo objašnjenje, koje neće vrijeđati razum i dostojanstvo naroda. Zbog skandala, koji je poprimio i međunarodne razmjere, zahtjevamo da se skupštinsko rukovodstvo zvanično izjasni o pomenutom skupu i objasni ko je, po čijem nalogu i po kom formalnom  osnovu organizovao okupljanje zakonu nepoznatih uniformisanih lica te ustupio prostorije Narodne skupštine, odnosno male skupštinske sale", ističe se u saopštenju.

Takođe, NDP traži od reprezentativnih boračkih organizacija, proisteklih iz proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata, da se izjasne o ovim aktivnostima i ograde od eventualnog ušešća svojih članova u još jednoj u nizu opasnih podvala u režiji neogovornih avanturista retrogradne političke orijentacije.

"U godini kada je potrebno graditi ambijent za provođenje slobodnih i fer izbora, vlast se, na dosada najvulgarniji način, sprema za podizanje tenzija i provokacija svake vrste u cilju destabilizacije Republike te držanja u stanju straha i neizvjesnosti preostalog stanovništva", poručili su iz NDP-a.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


guest1515940390 14.01.2018. 15:33
Preostala žiška velikog Balkanskog požara s kraja XX vijeka, uzrokovanog velikodržavnim težnjama susjeda BiH, je entitet RS. Sve dok postoje entiteti u BiH rat za teritorije se nastavlja i velikosrpska politika će opet izazvati požar na Balkanu da Srbija izađe na Jadran preko Crne Gore, BiH i Hravatske. Zato treba ugasiti tu opasnu žišku u BiH.