14.01.2018. / 12:03h Politika - Milorad Dodik

Da li bi na 9. januaru bilo toliko zvaničnika Srbije da je Vučić bio protiv toga

Da li bi na 9. januaru bilo toliko zvaničnika Srbije da je Vučić bio protiv toga
U intervjuu za beogradski list Politika, a govoreći o obilježavanju takozvanog “dana RS-a“, Milorad Dodik je rekao da nije važno ko je došao, već da se narod okupio i pokazao šta misli.

Iako na skup nisu došli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, Dodik je rekao da RS njima duguje samo čast i podsjetio da je Vučić uputio, "upečatljivu čestitku", a da je u ime Vlade Srbije bilo nekoliko ministara, vojske i policije, načelnik Generalštaba, prenosi Beta.

- Može svako sad da se nešto pita, ali kako im ne padne na pamet da se upitaju da li bismo imali toliko zvaničnika iz Srbije da je Vučić bio protiv toga. Mogu samo zahvaliti Vučiću za sve što je uradio za RS, od investicija do političkog stava da poštuje Dejton i dogovor unutar BiH, uvijek uz napomenu da voli RS - rekao je Dodik i izrazio očekivanje da će se Vučić u narednim godinama ponovo pojaviti na proslavi u Banjoj Luci.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Miloš Ćirić: Srbija nije završila rat u Bosni 14.01.2018. 12:13
– Državni vrh nije ni morao da se pojavi u Banjaluci na dan obilježavanja RS. Oni na uništavanju BiH kao države rade svakodnevno iz Beograda, pa je sasvim sporedno da li su prisustvovali proslavi ili ne. Premijerka Brnabić je negirala genocid u Srebrenici, pokazujući jedinstvo sa predsjednikom Vučićem i kontinuitet sa svim prethodnim vladama Srbije od početka 90-ih do danas. Bivši predsjednik Nikolić je, kao i bivši predsjednik Tadić, primio orden od Dodika i poželio Republici Srpskoj nezavisnost, što je još jedan u nizu udaraca cjelovitoj i funkcionalnoj BiH. Predsjednik Vučić je već decenijama važan akter u proizvođenju nestabilnosti u Bosni. Ovakvo ponašanje trenutne, ali i bivših srpskih političkih elita pokazuje da oni nastavljaju ideologiju Slobodana Miloševića, i da nisu odustali od ideje svih Srba u jednoj državi, koja je već života koštala stotine hiljada i unesrećila milione ljudi. =>LINK: http://saff.ba/milos-ciric-srbija-nije-zavrsila-rat-u-bosni/
Dodik sprema hibridni rat! 14.01.2018. 12:13
"Ovdje je već sve spremno za jedan hibridni rat. Čeka se samo jedan konkretna materijalna podrška i mig Vladimira Putina da Dodik gurne Balkan u jedan novi sukob. Ovu poruku trebaju da čitaju zapadni političari. A to je poruka da sa Dodikom nema dogovora i kompromisa. Nedostatak kompromisa kod bosanskih Srba leži u ideološkoj postavci, koja ih tjera u sve veću izolaciju", kaže Šušnica. .... Mislim da političari bosanskih Srba nikako ne žele da shvate i da narodu objasne da 9. januar ustvari predstavlja simbol devetojanuarske, preddejtonske, Republike Srpske - zločinačke tvorevine, nelegitimne, pobunjeničke, nelegalne tvorevine za koju je dokazano da je nastala u namjeri da genocidom i etničkim istrebljenjem ukloni nesrbe i proglasi na jednom dijelu teritorije BiH srpsku tapiju. To je Dodik i nedavno rekao u svom intervjuu za Kurir", ističe Šušnica u intervjuu za Al Jazeeru.--- LINK=> http://balkans.aljazeera.net/vijesti/susnica-dodik-sprema-hibridni-rat