14.01.2018. / 09:45h Regija - Zastrašujuće vijesti iz Srbije

Zloglasna zločinačka jedinica koja je harala Krajinom ponovno se okuplja!?

Zloglasna zločinačka jedinica koja je harala Krajinom ponovno se okuplja!?
Nekadašnji pripadnici „crvenih beretki“, čiji je vođa bio Milorad Ulemek Legija, počeli su da izlaze na slobodu. Zločinci su nakon višegodišnjih robija počeli izlaziti na slobodu, pa bi tako, kako su i najavili na Twitteru, moglo da dođe do ponovnog formiranja te zloglasne jedinice.

Članovi nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji su osuđeni za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i druge brutalne ratne zločine, polako su počeli da izlaze na slobodu nakon višegodišnjih robija.

Ta je vijest među simpatizerima zloglasnih „crvenih beretki“ izazvalo oduševljenje, pa su počeli čak i da najavljuju neformalno okupljanje ove jedinice, koja je, pored ubistva premijera Srbije odgovorna i za brojna zlodjela za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

(Vijesti.ba / SB)


Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


vec vidjeno, znamo kako je zavrsilo 14.01.2018. 10:39
Ovakve paravojne jedinice po BiH smo imali pred kraj 1991. i pocetkom 1992. prije nego sto je poceo rat. U Istocnoj Bosni su cetnicke paravojske trenirale u sumama i oko Bosnjackih sela pod vojnom opremom. To je bio onaj period kada su se SDSovci masovno naoruzavali po gradovima i selima naoruzanjem JNA.
Recept za dgovarajući tretman bagre terorističku: 14.01.2018. 12:11
https://www.youtube.com/watch?v=LGMD4fC71sw
Miloš Ćirić: - Srbija nije završila rat u Bosni! - 14.01.2018. 12:04
– Državni vrh nije ni morao da se pojavi u Banjaluci na dan obilježavanja RS. Oni na uništavanju BiH kao države rade svakodnevno iz Beograda, pa je sasvim sporedno da li su prisustvovali proslavi ili ne. Premijerka Brnabić je negirala genocid u Srebrenici, pokazujući jedinstvo sa predsjednikom Vučićem i kontinuitet sa svim prethodnim vladama Srbije od početka 90-ih do danas. Bivši predsjednik Nikolić je, kao i bivši predsjednik Tadić, primio orden od Dodika i poželio Republici Srpskoj nezavisnost, što je još jedan u nizu udaraca cjelovitoj i funkcionalnoj BiH. Predsjednik Vučić je već decenijama važan akter u proizvođenju nestabilnosti u Bosni. Ovakvo ponašanje trenutne, ali i bivših srpskih političkih elita pokazuje da oni nastavljaju ideologiju Slobodana Miloševića, i da nisu odustali od ideje svih Srba u jednoj državi, koja je već života koštala stotine hiljada i unesrećila milione ljudi. =>LINK: http://saff.ba/milos-ciric-srbija-nije-zavrsila-rat-u-bosni/
Prikaži još