12.01.2018. / 20:17h Politika - Josip Juratović, zastupnik u Bundestagu

Lobiranje Grabar-Kitarović za Izborni zakon osuđeno na propast

Lobiranje Grabar-Kitarović za Izborni zakon osuđeno na propast
Poslanik SPD-a u Bundestagu Josip Juratović ocijenio je u izjavi za Vijesti.ba da je pokušaj predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da u Turskoj lobira za izmjene Izbornog zakona BiH u startu bio osuđen na propast.

"Kada sagledamo da je cilj predsjedničinog putovanja u Tursku bilo pridobivanje turskog predsjednika Erdogana da podrži izmjene Izbornog zakona BiH, svima je jasno da Erdogan u takvim momentima oslanja na Dayton po kojem zadražva utjecaj na bošnjački dio, te je taj pokušaj u startu bio osuđen na propast", mišljenja je Juratović.
 
On je potcrtao da su Hrvatska i Srbija supotpisnice Daytonskog sporazuma te su odgovorne za mir i stabilnost u BiH, ali nikako "kao tutori svojih naroda, već kao graditelji mira od kojeg ovisi i sigurnost cijele regije pa i Europe".
 
U izjavi za Vijesti.ba, ovaj njemački parlamentarac hrvatskog porijekla napomenuo je da se iz medijskih izvještaja nakon susreta predsjednika Hrvatske i Turske jednostavno moglo zaključiti da sastanak nije bio neučinkovit jer su dogovorena dva triateralna sastanka Zagreb-Sarajevo Ankara.
 
"To neki medji također ne navode, a pomak je u suradnji ove tri zemlje", dodao je Juratović.
 
(Vijesti.ba)