24.11.2017. / 12:11h Politika - Povodom 25. novembra

Nikšić čestitao Čoviću Dan državnosti BiH: Ovo je država svih nas

Nikšić čestitao Čoviću Dan državnosti BiH: Ovo je država svih nas
Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, uputio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i svim građanima BiH čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti BiH.

„U subotu će se navršiti 74. godine otkako su delegati svih naroda i narodnosti BiH na zasjedanju ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu obnovili državnost naše domovine, što je potvrđeno na zasjedanju AVNOJ-a u Jajcu, čime je BiH vratila svoje historijske granice u okviru kojih je 1992. godine priznata kao nezavisna država.
 
Ovaj datum i ovaj događaj, ostat će trajno upisan u historiji BiH kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana, proizašlo iz antifašističke borbe. 
 
Ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili građane BiH kroz burnu historiju ove zemlje, nikada nisu napustili njene ljude.
 
Obaveza svih nas je da istrajemo u građenju zemlje koja će biti uređena na ovim načelima.
 
Bez obzira šta ko o tome govorio, svi mi u BiH nemamo drugu domovinu. Ovo je država svih nas i u njoj ima mjesta za sve nas.
 
Zato Vam čestitam ovaj praznik sa željom da vrijeme koje dolazi bude obilježeno progresom i jednakošću svih građana i naroda Bosne i Hercegovine“, navodi se u čestitci predsjednika SDP BiH.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 77

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


guest1511530275 24.11.2017. 14:31
Ko smatra da nije njegova drzava neka pakuje kofere i Mirna bosna
Prikaži još