15.11.2017. / 08:34h BiH - Kupujmo domaće

Sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu

Sajam malih porodičnih firmi u Sarajevu
Sajam malih porodičnih firmi u organizaciji Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće - kvalitetno proizvedeno u BiH" bit će održan 15. novembra na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu i trajat će do 18. novembra.

Cilj održavanja sajma jeste afirmacija domaće privrede i promocija domaćih proizvoda. Učestvovat će četrdeset bh. firmi iz različitih industrijskih oblasti. Firme su iz tekstilne, građevinske i prehrambene industrije, a zastupljeni su i organska proizvodnja, proizvodnja nakita, meda, rukotvorine i kozmetika, saopćeno je iz Udruženja "Kupujmo i koristimo domaće".
 
Udruženje nastoji tim projektom uticati na svijest građana da kupuju domaće, te smatra da je dobar način da se firme promovišu. Sajmovi i slične manifestacije su idealna prilika da se građani upoznaju sa domaćim firmama i kvalitetom njihovih proizvoda. Pored promocije širi se i mreža kupaca, što otvara i priliku za proširenje djelatnosti kojima se male firme bave.
 
Svi proizvodi se na sajmu mogu pronaći i po promotivnim cijenama što je praksa već više od deset godina.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!