14.11.2017. / 17:52h Politika - Savez za promjene

Dodikov poziv za bježanje iz institucija je manifest najvećeg kukavičluka

 Dodikov poziv za bježanje iz institucija je manifest najvećeg kukavičluka
Sve dok su srpski predstavnici u institucijama Bosne i Hercegovine, kako u parlamentu tako i u Predsjedništvu BiH, mogu blokirati bilo koju odluku koja je štetna po vitalni interes Republike Srpske (RS) i vitalni interes Srba kao konstitutivnog naroda, i ne razumijemo pozive na „bježaniju“ iz tih institucija, saopćeno je iz Saveza za promjene.

-Što se tiče priznanja južne srpske pokrajine Kosova kao nezavisne države sve dok je sigurno prisustvo srpskog člana na sjednicama Predsjedništva BiH ne postoji ni teorijska mogućnost za donošenje takve odluke – navodi se u saopćenju stranaka Saveza za promjene.
 
Poziv na napuštanje institucija BiH, koji su im uputili lideri SNSD-a Milorad Dodik, DNS-a Marko Pavić i SP-a Petar Đokić, predstavlja, kako ističu, manifestaciju „najvećeg kukavičluka, jer kada bi srpski član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić napustio Predsjedništvo, ne bi postojao niti jedan Srbin koji bi mogao blokirati donošenje štetnih odluka po RS“.
 
Lideri stranaka vladajuće većine u RS prethodno su pozvali partije okupljene u Savezu za promjene, koji čine vlast u institucijama BiH, da bez odgađanja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u RS, gdje bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine RS-a postigle dogovor o zajedničkom odgovoru „na prijetnju ratom koja je jučer upućena iz Sarajeva".

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


guest1510680580 14.11.2017. 18:29
Guslaru tvoj kukavičluk iz 92 se bez gusala ne može opjevati
GOVEDO...NEMOZE DA ODMJERI...TEZINU....SLOZENOST VREMENA...RADI SE O BITI ILI NEBITI. 15.11.2017. 07:09
...A PRO-BALIJSKI MAJMUN..NASAO STABLO....POPEO SE NA VRH..I KUKU-RICE...KUKAVICE.......PA MATER TI BOLESNU...NEVIDIS DA SI TI NAJVECI SKART.....SMECE....GNOJ......NI JEDNOM...DA PONOVIM NI JEDNOM...NISI UPRO SVOJU-GOVEDJU GLAVU..I REKO NARODU...DRZAVE REPUBLIKE SRPSKE...STO TI PREDSTAVLJAS...ZA STO'SE TI BORIS....KO TEBE PLACA.....NANU TU RUZNU.....POKVARENU..UZO SE U KOLO SA BORENCETOM-I-DRAGANCETOM....DVA NAJVECA NJUFERA....U DRZAVI REPUBLIKI SRPSKOJ..I...majko moja otiso u SAVEZNISTVO SA BAKIROM...DA SI LUD ...NE BI TO RADIO...PA PICKA TI MATER...KAKVA AMEBA SI...NI ZRNCA MOZGA....DA TE NISU BALIJE OKOTILE....VUKO-JEBACU-JAHAJUCI-PONIZENI-SMETLJARU...ODJEBI...SUTI..ZAKRIJ SE....DA TE NEKO ZIVA NE ISPREBIJE
potocarijada 2 14.11.2017. 19:13
balijanderi,bez ljutnje,ali,poserem vam se na vasu bosnu i njenu zastavu,to nikad nije bila drzava niti ce biti
Guest12321 14.11.2017. 19:36
vlahu, poserem ti se materi na grob u Bosni.. i jebem je onako mrtvu
Sanel 14.11.2017. 21:45
Poserem se ja tebi vlaski govnaru.bosna je drzava.bila sada je i bice.a ti mozes pusiti jedan bosanski kurac.
krkane koga zanima tvoje sranje 14.11.2017. 21:50
sesri se na obitelj jer to i radis svaki dan a bih ima i bice al tebe nece nabijem te na kolac klemponja
bih oluja 14.11.2017. 21:54
krko
Hehe___!!! 14.11.2017. 19:53
Izdajice dezerteri vidite kako se prave stvaraju janicari lojave balijetine tosu politicari iz nekog saveza za promjene .
Prikaži još