14.11.2017. / 16:12h BiH - Sastanak direktora u Ljubljani

Operacija „Dunav 2017“ jedan od primjera uspješne saradnje GPBiH i DCAF-a

Operacija „Dunav 2017“ jedan od primjera uspješne saradnje GPBiH i DCAF-a
Direktor Granične policije Bosne i Hercegovine Zoran Galić 14.11.2017. godine sastao se s Antonom Travnerom, direktorom Centra za sigurnost, razvoj i vladavinu prava (DCAF) Ljubljana.

Na sastanku održanom u Ljubljani direktori su razgovarali o dosadašnjem radu i iskustvima stečenim kroz program pomoći ovoj policijskoj agenciji u stvaranju pouzdanih i efikasnih sistema sigurnosti granica. 

Također, Galić i Travner razgovarali su o trenutnim aktivnostima i programskim ostvarenjima za prvih devet mjeseci 2017., kao i planiranju aktivnosti do kraja ove i naredne godine. Istakli su i da je nedavno realizirana zajednička operacija „Dunav 2017“ samo jedan od primjera uspješne saradnje GPBiH i DCAF-a. 

Na sastanku je zaključeno da je s DCAF-om uspostavljena dobra saradnja u svim segmentima rada iz oblasti granične sigurnosti te uočen napredak u provođenju preporuka i najboljih praksi Evropske unije u sistemu granične sigurnosti.

 

(Vijesti.ba)
 
 
 

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!