14.11.2017. / 13:06h Politika - Sastanak SNSD-a, DNS-a i SP-a

"Poziv predstavnicima RS da napuste državne institucije"

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik DNS-a Marko Pavić i predsjednik SP-a Petar Đokić pozivaju srpske predstavnike u institucijama Bosne i Hercegovine da obustave rad i "napuste te institucije zbog prijetnje ratom Republici Srpskoj", navedeno je nakon sastanka.

"Pozivamo partije okupljene u Savezu za promjene koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, gdje bi sa ostalim partijama koje su prisutne u sadašnjem sazivu Narodne skupštine Republike Srpske postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na prijetnju ratom koja je juče upućena iz Sarajeva", navodi se zajedničkom saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

U saopštenju se ističe da je "izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rješavao unutrašnja politička pitanja u BiH izazvala uznemiranje ne samo u Republici Srpskoj, već i u cijelom regionu".

"Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih. Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgvornosti prema Republici Srpskoj koja je juče brutalno napadnuta", naglašava se u saopštenju SNSD-a, DNS-a i SP-a.

 

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 114

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Bosanac 14.11.2017. 14:29
Kosovo je država a genocidni entitet je kurac od ovna!
faktičko stanje 15.11.2017. 09:46
A musliman je gospodar 23 posto sam užeg jezgra oko sarajeva u BH a i njim ne može vladat jer Srbi i Hrvati iz susjednih država mu moraju dat saglasnost.
HRVAT 14.11.2017. 15:34
Kod nas u Hrvackoj srbe držimo kao domaće životinje.Hranimo ih komandujemo im što da rade a oni nemaju baš nikakva prava ako se protive ,zna se kazna .
Za cara 14.11.2017. 15:53
Jos malo ce biti isto kod nas
Za tzv hrvata 14.11.2017. 16:58
Jadan si i bijedan kakvi su vecina balija,nemaš hrabrosti i postenja da pod svojim imenom kazes sto misliš pa glumis hrvata,to stalno radite i to govori koje ste gnjide, prozirni ste i jadni.
Prikaži još