14.11.2017. / 14:05h Politika - Parlament FBIH

SDP i DF traže vanrednu sjednicu: Jedina tačka Prijedlog Zakona o izbornim jedinicama

SDP i DF traže vanrednu sjednicu: Jedina tačka Prijedlog Zakona o izbornim jedinicama
Klubovi zastupnika DF-a i SDP-a su danas i zvanično predali pismeni zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a u vezi zajedničkog Prijedloga Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH.

S obzirom da je 2018. godina izborna godina u Bosni i Hercegovini, te da će Centralna lzborna Komisija BiH u maju 2018. godine raspisati Opšte izbore 2018. godine, te da Parlament Federacije BiH ima obavezu u skladu sa lzbornim zakonom BiH i Ustavom Federacije BiH osigurati maksimalne demokratske standarde u pogledu određivanja broja i strukture mandata članova Parlamenta FBiH, Klubovi zastupnika DF-a i SDP-a smatraju da je ovakav Zakon potrebno usvojiti po hitnom postupku.

S obzirom da bi, u kontekstu vrlo skorog raspisivanja Opštih izbora 2018., u slučaju nedonošenja ovakvog Zakona vrlo izvjesno nastupile štetne posljedice po Federaciju BiH, postoji neodložna potreba da se urede odnosi i pitanja koja su predmet ovog Zakona i to prije nego nastupi izborna godina.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 43

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


HA HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 14.11.2017. 15:30
HDZ STRANKA JE TERORISTICKA ORGANIZACIJA KOJA SE ISKLJUCIVO FINANCIRA IZ KRIMINALNIH IZVORA ,PLJACKAJU OMLADINU PREKO SPORTSKIH KLADIONICA ,PRODAJU ORUZLJE ISILU I OSTALIM TERORISTICKIM GRUPAMA, HDZ STRANKA VODI FASISTICKU POLITIKU ZAVADE JADNU SIROTINJU PA ONDA PLJACKAJU I NAROD I DRZAVU..
HA HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 14.11.2017. 15:28
HRVATI SE PJENE OD SILNE NJEMACKE KONTRE PA SAD HORSKI URLAJU SHAJZE DOICHLAND...LICEMJERNO NEMA VISE DANKE DOICHLAND---NAKON ULASKA U EU IZASAO DUH FRANJE I MIRE TUDJMANA IZ BOCE...duh je u liku NDH i plavuseKOLINDE
TVRDOKUROV 14.11.2017. 12:20
Kreketavi žabac, koji je u dva navrata 2 puta po četiri godine kompletnom Hrvatskom narodu u BIH uskratio pravo da imaju svog predstavnika u predsjedništvu, nešto predlaže!!!! Idi HULJO od čovjeka u birtiju i loči rakiju.
Za Trvdokurov 14.11.2017. 12:32
Manjina nemoj da liječiš svoje frustracije na ovaj način , popuši karinu Čoviću krivoustom ????????????????????????.
kULIN bAN 14.11.2017. 12:38
Evo sada imate "legitimnog" Jugosolovena koji pise cirilicom i pusi k***c Dodiku. Je li to to? Hrvatina ili katolicki cetnik? Kakav je to clan Predsjednistva drzave koji sprecava gradjane svoje drzave, zrtve genocida, da traze pravdu u Hagu? Ako to nije krivicno djelo opstrukcije pravde sta je onda, a da ne govorimo o haciendi u Hercegovini i milionima opljacjkanim tokom rata i poslije-U IME NARODA DAKAKO-KOJEG NARODA?????????????????????? I ko bira srpskog ili bosnjackog clana Predsjednistva u Hrvatskoj?? Sta tu moze jedan covjek jedan glas a ovdje u BH ne moze??? HALO IDIOTI, U DEMOKRATIJI SU GRADJANI SUVERENI A NE DE-KONSTUTIVNI KOLEKTIVITETI POPUT CETOBALIJA, CETNIKA I USTASA.
TripleB 14.11.2017. 12:52
Što ste birali, birali ste kao građani u okviru konstitutivnisti! U buduće će te možda birati (ako neki ostane u BiH) ali bez konstitutivnosti nego kroz građanska prava građanskog Ustava!
Prikaži još