12.11.2017. / 21:34h Regija - Hrvatski novinar otkrio

Kolinda najnepopularnija predsjednica u historiji nezavisne Hrvatske!

Kolinda najnepopularnija predsjednica u historiji nezavisne Hrvatske!
Kolumnista hrvatskog portala Net.hr Ivan Violić otkrio je stvarne razloge zbog kojih predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, češće i oštrije napada aktuelnu vlast Hrvatske nego što to čini opozicioni SDP.

Tvrdnja predsjednice Hrvatske o vanrednom stanju u zemlji, najzvučnije je intonirani njen napad na Vladu, u nizu kritika koje je uputila premijeru Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima. Njen govor na tradicionalnom ekonomskom forumu u Opatiji sadržajno je bio još važniji, jer je predstavljao dosad najrazorniju kritiku Vladine ekonomske politike (za kakvu nije bio sposoban baš nitko u SDP-u), piše hrvatski novinar koji tvrdi da zna stvarni, a prikriveni razlog zbog kojeg se predsjednica Hrvatske tako snažno obrušila na premijera Plenkovića koji, kao i ona, dolazi iz HDZ-a. 
 
Zašto, dakle, predsjednica postaje najveća javna kritičarka HDZ-ove Vlade, i zašto Vlada tiho i skrušeno podnosi njenu dosta opaku retoriku? Zato što se ovdje ne radi o stvarnoj politici, ni borbi za vlast. Barem ne u ovom trenutku. Predsjednica zna da ne može smijeniti premijera, kao što premijer zna da je predsjednica još dvije godine sigurna na Pantovčaku. Ovdje se radi o prikrivanju osobnih slabosti.
 
Kolinda Grabar Kitarović mora da se prilično iživcirala, kad se suočila s rezultatima istraživanja javnog mišljenja, koji pokazuju da je čak i Ivo Josipović u istom trenutku svog mandata, od nje bio dvadesetak posto popularniji. Kolinda Grabar Kitarović, naime, jest najnepopularnija predsjednica Republike u historiji nezavisne Hrvatske!
 
Predsjednica i njeni savjetnici ispravno su zaključili kako su dva njena prethodnika na Pantovčaku, velik dio svoje javne popularnosti izgradili na stalnom oponiranju tadašnjim Vladama i premijerima.
 
Pa je stoga odlučila izgraditi svoju, neovisnu, kritičku političku poziciju u odnosu na premijera, nadajući se da će građani cijeniti njen pokušaj da funkcionira kao kontrolor i korektor vlasti, i da se pri tome ne vodi stranačkim kriterijima.
 
Motivi predsjednice Grabar Kitarović u ovom blitzkriegu protiv Vlade nisu, dakle, sadržajno politički, nego lični. Posve grubo rečeno, da Kolindu Grabar Kitarović sada podržava 75 posto građana, ona gotovo sigurno ne bi govorila o vanrednom stanju u Hrvatskoj, zaključuje hrvatski novinar.
 

(Vijesti.ba / SB)


Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Adi 12.11.2017. 22:28
Pa nije za čuditi,ne može se sve “podmiriti”,mislim svaki koji hoće .....a ona bi rado....a politika nula,neiskrena prvo prema hrvatskim građanima a u susjedstvu umjesto da stvara prijatelje,ona je svojom politikom slijedećim fasisticki HDZ ,od svih napravila neprijatelje....šteta ,mislio sam bolje.....
Opomena 13.11.2017. 09:21
Nema se sta o njoj "misliti bolje" jer to je jedna izfrustrirana kurvetina koja je po "hodnicima" NATO ustanova sluzila da zadovoljava seksualno sve one koji su htijeli, a sada kada joj je rok upotrebe izisao nezna "jadnica" sta ce od sebe same, jer kada se pogleda u zrcalo vidi samo jednu ofucanu drobaru..
Jel 13.11.2017. 17:25
Jel to ona precjednica sto je u Evropi naziva neuracunljivom
Prikaži još