07.11.2017. / 12:53h Obrazovanje - Za lakši i brži pristup

Od danas dostupna nova, modernija, pristupačnija i preglednija WEB stranica Univerziteta u Sarajevu

Od danas dostupna nova, modernija, pristupačnija i preglednija WEB stranica Univerziteta u Sarajevu
Nova, poboljšana web stranica i vizuelno je unaprijeđena kako bi se povećala prepoznatljivost Univerziteta u Sarajevu te kako bi svojim korisnicima omogućila lakši, brži i pregledniji pristup potrebnim informacijama.

Novi izgled web stranice polazna je tačka za studente da se detaljnije informiraju o sadržajima organizacionih jedinica.
 
Osim tehničkih poboljšanja koja korisnicima omogućuju lakše i intuitivnije kretanje kroz sadržaje, prilagođena je i posjetiteljima koji koriste pametne telefone i tablete. Novi izgled sa sobom donosi i mogućnost gledanja videomaterijala o univerzitetskim temama.
 
Na www.unsa.ba nalaze se informacije o aktivnostima Rektorata Univerziteta u Sarajevu, čiji su sadržaji dostupni i na engleskom jeziku. Pored osnovnih informacija o Univerzitetu te njegovoj historiji, web stranica raspolaže i informacijama o organizacionim jedinicama Univerziteta kao i linkovima na njihove web stranice. Uz hronološki objavljene aktivnosti Univerziteta, na web stranici se nalaze i informacije o radu Senata Univerziteta u Sarajevu, pravilnici i dokumenti Univerziteta u Sarajevu te radu Rektorata, informacije o radu, međunarodnoj i međuuniverzitetskoj saradnji, učešću u međunarodnim i domaćim projektima, naučnoistraživačkom/umjetničkoistraživačkom radu, te aktivnostima i postignućima studenata.
 
Pristupom novoj, poboljšanoj web stranici Univerziteta u Sarajevu olakšat ćemo i pristup informacijama predstavnicima medija kako bi pravovremeno informirali javnost.
 
Objavljeni tekstovi, koji će svakodnevno biti ažurirani, sadržavat će i izvještaje sa svih relevantnih događaja održanih na Univerzitetu u Sarajevu i njegovim organizacionim jedinicama, zatim, obavijesti o stipendijama, konkursima, javnim pozivima i dr.
 
Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj je o novom vidu prezentacije istaknuo: „Svakodnevno se trudimo našim studentima i akademskoj  zajednici olakšati pristup informacijama o studijskim programima koji se izvode na Univerzitetu u Sarajevu. U dogledno vrijeme planiramo učiniti vidljivim ključne registre podataka o istraživačkoj infrastrukturi, istraživačkom potencijalu, registru nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Sarajevu kao i ključnim naučnim dostignućima članica, što će biti pisano u naučnopopularnom stilu kako bismo univerzitetske aktivnosti učinili pristupačnima ne samo naučnoj javnosti nego i stručnoj javnosti i građanstvu.“
 
Prezentiranjem sadržaja putem nove web stranice studenti i budući studenti vrlo jednostavno će se moći informirati o trenutnim i planiranim aktivnostima. Sada se na jednom mjestu nalaze sve potrebne informacije od prvog dana studiranja do završetka svih ciklusa studija. Uz direktne linkove organizacionih jedinica znatno lakše će studenti saznati sve informacije o studijskim programima.
 
Mlad i iskusan tim informatičara je sve o pogodnosti novog izgleda i dostupnosti sadržaja prilagodio potrebama korisnika s ciljem što bolje prezentacije Univerziteta na internetskom tržištu.

 

(Vijesti.ba)
 
 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!