14.09.2017. / 10:53h Politika - Nakon nereda u NSRS

Lukač: Ne smijemo dozvoliti rušenje najviše institucije Republike Srpske

Lukač: Ne smijemo dozvoliti rušenje najviše institucije Republike Srpske
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da se ne smije dozvoliti ono što je opozicija u RS pokušala na brutalan način, a to je navodno rušenje najviše institucije.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da se ne smije dozvoliti ono što je opozicija u RS pokušala na brutalan način, a to je navodno rušenje najviše institucije.

"Opozicija je pokušala da blokira rad Skupštine, da zaustavi njen rad, što predstavlja rušenje Narodne skupštine. To se radi po matrici obojenih revolucija i sve male i velike izdaje koje je do sada napravio Savjet za promjene dječija su igra u odnosu na ono što su jučer uradili", smatra Lukač.
 
On je pojasnio da je juče u Narodnoj skupštini Republike Srpske stvorena situacija koja do sada nije nikada viđena.
 
"Narodna skupština RS jeste jednako RS i mi ne smijemo dozvoliti da bilo ko sruši i zaustavi rad Narodne skupštine. Opozicija je to juče pokušala uraditi na jedan brutalan način, nije im to prošlo i sigurno patriote u Srpskoj to neće dozvoliti", poručio je Lukač.
 
On je komentarišući tvrdnje opozicije da je juče u Narodnoj skupštini RS MUP zloupotrijebljen i da su policajci prekoračili ovlaštenja ocijenio da nije bilo zloupotreba pripadnika MUP-a u Narodnoj skupštini, ističući da je policija radila u skladu sa zakonom.
 
Lukač smatra da je policija profesionalno radila svoj posao i postupala u skladu sa zakonom, te na osnovu naređenja i traženja predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića da se održi red da bi sjednica mogla da bude nastavljena.
 
Poslanici opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske blokirali su rad te institucije, jer nije postignut dogovor na sjednici skupštinskog Kolegijuma o razmatranju revizorskih izvještaja.

 

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 65

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


dobojRS 14.09.2017. 11:23
Bravo Ministre, Republika Srpska je drzava u kojoj institucije moraju da funkcionisu..to sto je manja grupa Poslanika juce pokusala je vec vidjeno..
guest1505381173 14.09.2017. 11:26
drzava ............ hahahahahahahahaha ......... dobar, dobar
Hahahaha 14.09.2017. 11:30
HAJVANU SVE JE TO BOSNA I HERCEGOVINA AHAHAHAHAHAH
Po glupostima i praznoj glavi 14.09.2017. 11:51
Ovaj doboj rs je odma iza merlin,rRR,novabila,vojnik rs
bosnjak 14.09.2017. 12:48
Serem ti se na tu zako zvanu Drzavu Rep.Srpsku tj.Genocidnu tvorevinu,i ona je ENTITET U BiH I zivjet ce dok zivi DEJTONSKI sporazum a kad njega nebude nema ni te Genocidaske Rep.vi Srbi ste naj gluplji narod sto ima radite za svog vodju za gajbu piva jase vas ko magarce . Nesmijete ni da mu se usprotivite a vamo se ko fol kurcite ,obicni ste prosjaci!!!!!
guest1505389830 14.09.2017. 13:50
I ja se serem na eres...
Uloga Dragana Lukača u ubistvu ratnog zarobljenika u Bihaću: 15.09.2017. 04:10
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/uloga-dragana-lukaca-u-ubistvu-ratnog-zarobljenika-u-bihacu
Prikaži još