12.09.2017. / 19:03h Komentari - "Novosti"

Četnici u Partizanu

Četnici u Partizanu
UEFA je kaznila Partizan zbog isticanja slike Đurišićeve i skandiranja Mladiću. Potpredsjednik kluba Vladimir Vuletić, inače docent za Rimsko pravo, izjavljivao je po novinama kako je ‘donekle’ uspio ublažiti one iz UEFA, jerbo je uspio objasniti kako je Đurišić bio pripadnik jednog od dva antifašistička pokreta u Srbiji. Aman!

UEFA je kaznila Partizan zbog isticanja slike Đurišićeve i skandiranja Mladiću. Potpredsjednik kluba Vladimir Vuletić, inače docent za Rimsko pravo, izjavljivao je po novinama kako je ‘donekle’ uspio ublažiti one iz UEFA, jerbo je uspio objasniti kako je Đurišić bio pripadnik jednog od dva antifašistička pokreta u Srbiji. Aman!

Neki dan, u Pragu, za vrijeme utakmice Češke i Njemačke, oko dvije stotine neonacista na južnoj tribini stadiona uzvikivalo je Sieg Heil! Igrači Njemačke, dok je još trajala utakmica, dogovorili su se da ne pozdrave te navijače po završetku. Selektor Joachim Löw, pa igrači i članovi stručnog štaba, odvojeno jedni od drugih, rekli su novinarima da je to sramota za Njemačku i da oni takve navijače ne žele na utakmicama. Tako je to kod današnjih Nijemaca.

A kod današnjih Srba (i Hrvata, molim lijepo) stvar je malo drukča. Fudbalski klub Partizan je, kao domaćin, 11. jula ove godine, igrao utakmicu protiv Budućnosti iz Podgorice. Budućnost, klub najmetafizičkijeg imena na svijetu, dao je velikih igrača. Mnogi od njih su igrali u Partizanu, poneki Partizanov igrač bi zaigrao i u Budućnosti. Ždrijeb u Nionu je odlučio da ta Budućnost, prvak samostalne države Crne Gore, u kvalifikacijama za Ligu šampiona igra protiv Partizana, prvaka samostalne države Srbije.

Jedanaesti juli, uoči Petrovdana, meni je važan dan u djetinjstvu. Svečeri toga dana mi smo palili lile. Te baklje od komada stare gumene obuće, nataknutih na drvene motke, bile su i muslimanske i pravoslavne, preživjele su i Osmansko carstvo, i Kraljevinu Srbiju, i dvije Jugoslavije, i dva svjetska rata, ali nisu preživjele šovinizam i mržnju devedesetih godina dvadesetog stoljeća. Jedanaestoga jula 1995. godine srpska vojska u Bosni je, nakon zauzimanja Srebrenice, ubila preko osam hiljada zarobljenih i razoružanih bosanskih vojnika. Zato što su bili muslimani. Komandant toga zločina bio je Ratko Mladić. Masovne grobnice vidjele su se iz satelita. Najprizemniji dio srpskih nacionalista taj zločin danas slavi kao herojski čin. Na veseljima i svadbama se u Podrinju pjevaju pjesme tome Mladiću. Ima i jedan bend koji pjeva deseterce s leoninskom rimom: ‘Oj Pazaru, novi Vukovaru, a Sjenice – nova Srebrenice’. Te se pjesme pjevaju javno, i cedeovi toga benda prodaju se javno.

‘Navijači’ Partizana u sektoru Jug, na utakmici protiv Budućnosti, uoči Petrovudne, na 22. godišnjicu zločina Mladića i njegove vojske, skandirali su ime i prezime Ratko Mladić. Vođa toga mračnog hora imao je mikrofon, pa bi u njega viknuo ime zločinca, a nekoliko hiljada ‘pristalica’ oko njega bi, usloživši glas u jedan, ponovilo. To je trajalo i po pola minuta, a ponovilo se nekoliko puta. Za one koji nisu čuli, a hoće da znaju, evo jednog od više linkova. Za vrijeme toga skandiranja nije se uključio zvanični spiker kluba, e da bi zatražio da se ono prekine. On se može uvijek uključiti, u pravilu se i uključi kad neko u teren baci petardu, da opomene na moguće posljedice.

Razulareni ‘navijači’ Partizana na toj su utakmici izvjesili i sliku Pavla Đurišića, četnika i jednog od najvećih koljača Drugog svjetskog rata. To su učinili da bi vrijeđali navijače Budućnosti, a i da bi se sladili Đurišićevim pokoljima muslimana. Pavle Đurišić je, 6. novembra 1942, povodom dolaska talijanskog fašističkog guvernera Crne Gore Alessandra Pirzija Birolija u Kolašin, održao pozdravni govor, koji bi mogao ući u antologiju udvoričko-izdajničkih besjeda. No su ‘navijači’ s juga Partizanova stadiona sliku izdajnika postavili zbog ove rečenice iz toga govora: ‘Ali desilo se nešto što naš narod ne može razumeti. Izvesni nacionalni odrodi i otpadnici, iz svojih niskih računa i interesa, prošle godine, odrekli su se svoga srpskoga imena, počeli stvarati neku crnogorsku naciju, što je uzbudilo i ustalasalo sav pošteni i čestiti svet u Crnoj Gori, koji je sa Srpstvom i za Srpstvo živeo i umirao.’

Taj čitav govor može se naći na više mjesta, jedno od njih je knjiga ‘Saradnja četnika sa okupatorom u Crnoj Gori’ autora Vlada Markovića i Radoja Pajovića, gdje se na str. 212-218. nalazi transkript, faksimil govora kao i fotografija Đurišića uz Birolija. Upada u oči ekavica koju u govoru koristi Đurišić. Dvije godine kasnije, 11. oktobra 1944, taj će isti Đurišić biti odlikovan od Hitlera, željeznim krstom drugog reda. To je objavio kvislinški list ‘Lovćen’, na naslovnoj stranici. Drugi element koji je razularenoj rulji s Partizanova Juga bio važan da zločinčevu sliku postavi pred gledalište, jesu masovni zločini protiv muslimanskog civilnog življa u Sandžaku. Đurišić je bio komandant Limsko-sandžačkih četničkih odreda koji su muslimanski živalj klali, spaljivali i ubijali iz vatrenog oružja. Izvještaj o jednom od takvih pokolja napisao je sam Đurišić, 13. februara 1943. i time se dičio pred svojim komandantom Dražom Mihailovićem. Dokumenti o toj stravi, transkripti i faksimili dostupni su u više knjiga, a na internetu i OVDJE.

.UEFA je kaznila Partizan zbog isticanja slike Đurišićeve i skandiranja Mladiću na toj utakmici. Potpredsjednik Fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić, inače docent za Rimsko pravo na Pravnom fakultetu, izjavljivao je po novinama, ostavljajući utisak da vodi nadljudsku borbu protiv nekoga ko je ocinkario Partizan, kako je ‘donekle’ uspio ublažiti one iz UEFA, jerbo je uspio objasniti kako je Đurišić bio pripadnik antifašističkog pokreta, i da je Srbija, za razliku od drugih zemalja, imala cijela dva takva pokreta. Aman! Ja sam imao jednu tetku, sa 14 godina je, čudom i jedina, umakla pokolju četnika đurišlija u Zaostrogu kod Rudog. Od strave je bila zaboravila svoje ime, pa su joj udomitelji na Pešteri dali ime Fatima. Tek mnogo godina kasnije, već udata žena, sjetila se kako se zvala. Kad se sjetila svoga imena, pa kad joj je muž ponudio da joj se ono upiše u matične knjige, rekla je: ‘Neću vala! Hoću da se s mojim imenom na Kijametski dan suoči Pavle Đurišić!’

O Ratku Mladiću napirlitani docent rimskoga prava rekao je kako njegova krivica nije dokazana. A što ne pita one s Juga koji su mu skandirali? Oni mu skandiraju baš za ono što mu Vuletić, kao, jelda oprezan pravnički ekspert, osporava. Ratko Mladić je ubio, to jest naredio da bude ubijeno, preko osam hiljada muslimana, i on je toj rulji zato heroj. Jer su muslimani turci, a ubijati turke je, za tu razularenu rulju, sveta dužnost svakog pravog Srbina. No se docent prava Vuletić malo pravi lud. U južnim krajevima se za takve kaže da rado drže glavu u brijačnici, a guzicu u slastičarnici.

Docent prava Vuletić, kome je sjekira upala u med u partizanskoj šumi, grmi po beogradskim novinama. Te kako površna i zla UEFA, da bi kaznila Partizan, koristi Google, te kako se služi materijalima State Departmenta, te kako Partizan denunciraju ljudi iz tijela FARE, koje nije u okviru UEFA, ali ga je ova unajmila i njegove izvještaje uzima za mjerodavne. Koga bi htio da nasamari Vuletić, da mi je samo znati? Cio youtube je pun i zvuka i slike podrške Đurišiću i Mladiću, a Vuletić trabunja o denuncijatorima. Partizan su gradili Otmar Kreačić, španski borac, Koča Popović, nadrealista, španski borac i komandant Prve proleterske, Illés Spitz, Stjepan Bobek, ratno siroče Milan Galić, čiju su majku ubile ustaše, Puša Pajević, igrač logoraš, Miloš Milutinović, Fahrudin Jusufi, Branko Rašović, Abdulah Gegić, Velibor Vasović, Radoslav Bečejac, Fadil Vokrri, Mustafa Hasanagić, Momčilo Vukotić, Saša Ilić… A zašto vrtikapa na vrtiglavi Vladimir Vuletić ne osnuje klub Kokarda ili Četnik, pa neka se u njemu širi i šepiri, umjesto što putuje u UEFA da laže o trošku Partizana?

Takva, eto, došla vremena. Tolle Zeiten, rekao bi Goethe. UEFA brani Partizan od četnika, a FIFA brani Hrvatsku od ustaša. Kad je igrač Šimunić na stadionu u Maksimiru latio mikrofon i vikao ‘za dom spremni’, niko živ se u današnjoj Hrvatskoj nije javnuo u pobunu. Ni tadašnji predsjednik Hrvatske, i on profesor prava na sveučilištu! A kad je FIFA kaznila igrača zabranom igranja na svjetskom prvenstvu u Brazilu, konsternacija se spustila na Kroaciju. Danas je kažnjenik Šimunić član stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove Portala.

(Vijesti.ba / Samostalni srpski tjednik Novosti)

 


Komentari - Ukupno 101

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Triple B 12.09.2017. 20:55
Kako se samo osjeća četnička horda kada sve svjetske TV stanice objavljuju imena najvećih evropskih krvnika, kasapina,silovatelja ,masovnih ubica, kad objave ime Radovan, Biljana, Ratko, Momčilo, Jovan, Goran, Vojislav, a mama mu se zove Biljana, tata mu se zove Ratko, brat mu se zove Momčilo. Kako se pravoslavčić osjeća kad shvati da je civilizovana Evropa 2 puta u roku od 4 godine njegovom "narodu" jebala mamicu fašističku u usta NATO bombama.Kad skonta da je njegov fejk “narod” odgovoran za najveće masovne grobnice na evropskom tlu i da su Srblji dobili preko 1000 godina robije na najvišim evropskim sudskim instancama. Kakav je samo osjećaj kad spoznaš istinu da su upravitelji koncentracionog logora u Jasenovcu bili Srbići, da su ustaše i četnici tokom cijelog rata nazdravljali i sarađivali, da su Srbići imali svoj “Srpski dobrovoljački SS korpus”, da je Srbija prva evrospska “Judenfrei” država i da je Srbija na čelu sa Milanom Nedićem lizala dupe nacistima...
Za triple govno 12.09.2017. 21:05
Lojavi,zar niste vi lizali šupak nacistima i ustašama. Da neko sa strane sluša vas balije pomislio bi da su u partizanima samo bili muslmani. Srecom ture glupo znamo mi vrlo dobro koja ste vi govna ,da ste služili svakog okupatora,jedan od njih vas je i stvorio(majku im osmanlijsku jebem,za vreecu brašna vam islam uvališe).Zato vas malo-malo pa genocidišemo.
A treba uzgred spomenuti jos neke primjere, povijesti radi... 12.09.2017. 21:16
...da je KRALJEVIC MARKO IM BIO TURSKI VEZIR ... Da su Turci po Bosni svojim kopilanima "pravoslavne" crkve i manastire pravili, da su Lazar i Milos TURSKE SLUGE ... Na Nikopolju Stefan Lazarevic sa smrdima se uz TURSKU borio PROTIV EVROPE... CETNIK ZLIKOVAC - Petar Đurisic se borio za ADOLFA HITLERA ...ODLIKOVAN ZELJEZNIM KRIZEM... SRBI -- POKRITE SE USIMA I U ĆOŠAK... Da vas vise nismo culi ... SERVI!!!! SLUGE!!!
guest1505245512 12.09.2017. 21:45
Lojavi ,materešini ti picku nalojim.
Dobrica Cosic iskreno o Srbiji i Srbima (a to se ne odnosi se na bosanske pravoslavce): 13.09.2017. 16:24
„Ova Srbija je 'mrtvo more'. I bez svakog vidljivog plana i napora da se preporadja. Bice potrebno nekoliko decenija da se ovaj lenji, primitivni, iskvaren narod pretopi u radni, prosvecen i gradjanski odgovoran narod. Osecam se kao Srbin i pisac poraženim. Svet mojih romana ne postoji; nije ni postojao, ja sam ga izmislio u nadi da cu Srbima pobuditi osecanje dostojanstva i samopoštovanja. Nisam uspeo."
Kako ovi današnji đilkosi nastadoše ... 12.09.2017. 20:59
Kako je nastajala djikanska vjerska skupina "servi", koja zeli pravoslavni kalifat VLAHISTAN... 1945. godine...Crvena Armija je prošla kroz dio Srbije (Beograd i sjeverno od Bg). Istorijski izvori govore da su jebali sve srpske snaše koje su zatekli i uhvatili... Zato su srbi iz Banata plave kose itd... A ovi južnije tamnoputi (500 godina prve bračne noći, pa snohacestvo pa...)... Crvena Armija je tada brutalno jebala mnogo beogradjanki. Tito je najostrije protestvovao kod ruske komande... Crvenoarmejci su nakon toga prekinuli sa tom praxom, al´poslije jebanja nema kajanja... a jebana je jebana, a kopile je kopile ... ha osmanlijsko ha rusko... a u Crvenoj Armiji tada bijase takodjer puno cecena, turkmena, uzbekistanaca, kirgiza ... sve prijasnje OSMANLIJE - JANJICARI, ASKERI... I istorija se tada po ko zna koji put ponovila... jebase osmanlije vlahinje po smrdiji... i napravise kopilane - cetnicice kao sto je ovaj ovdje vazda prisutni djikan...
http://ustaski-pokret.com/html/srbi_su_genetski_turci.html 12.09.2017. 21:01
Interesantnije je da današnji "Srbi" imaju u krvi najveći postotak turske DNK - altajsko-anatolski (turski) haplotip Hg2 sa ukupno 49% u krvi Srba. Oni se danas po genetici slobodno mogu nazvati pravoslavnim Turcima! Srbijanski geneticari koji su potvrdili 49% turskih gena u takozvanoj “srpskoj” krvi su Dr. Sanja Glišić i dr. Dragan Alavantić sa beogradskog Instituta "Vinča" - p.fah 522, 11001 Beograd, Srbija, tel: +381 11 3408 101 ; +381 11 3408 102, Laboratorija za radiobiologiju i molekularnu genetiku tel: +381 11 3408 686, faks: +381 11 6447485
guest1505246390 12.09.2017. 21:59
SVE JE TO DO ODGOJA U PORODICI, ETO KAKO IH SRBENDE ODGAJAJU, NIJE NI ČUDO ŠTA su radili po bih u raTU,
Od Saray Balistana do Pakistana 12.09.2017. 22:06
Sve odgojeni sehidi u balijskim familijama. RAZNESU se od ljubavi....
Triple B 12.09.2017. 20:18
Pismo ćirilica je bugarsko, „govedarski“ jezik je ustvari Vukov bosanski, kojeg su importirali u Beogradski pašaluk u 19. vijeku, krv sa 49% im je turska, ona kokoš na zastavi im je vizantijska, ono 4S sa zastave im je ustvari 4 Beta i takođe je vizantijsko, vjera im je turska, sa vrhovnim poglavarom Turčinom Bartolomejom I., središte vjere im je Istanbul/Turska, Vojvodina je mađarska, Sandžak je bošnjački, Kosovo je šiptarsko, Preševska dolina je šiptarska, Timočka Krajina je Vlaška, Gazimestan nosi turski naziv, Beograd im je mađarski, nazivi djelova beograda su im turska, omiljeno jelo im je burek (tursko jelo), narodna nošnja im je turska, historija im je izmišljena od strane kaluđera Bogoljuba Petranovića u jednom vlažnom sarajevskom podrumu u 19. vijeku, mitovi su im smiješni, ime naroda im je univerzalno i označava sluge (serbi/servi), servirati znači nekoga uslužiti/poslužiti. "Srbi" su jednostavno vic narod!
Za triple govno 12.09.2017. 20:27
Ture glupo, sto ti je efendija nagurao u guzicu i glavu pa nam ovde prosipaš najnoviju mejtef istoriji po reisu.
ČETNIČKA turkovlahadija u agoniji istine i povijesne genocidne krivice... 12.09.2017. 20:29
Zna cijeli svijet da ste vi ČETNICI SVE RATOVE u SFRJ počeli i jadno izgubili... A osiromašeni plutonijum/uranijum zrači li zrači... a vaša ČETNIČKA turkovlaHška krv vrije li vrije... - BOJIŠ SE ISTINE?! !
Za govno poturceno.. 12.09.2017. 20:36
Ture glupo,vama i šiptarima taj osiromašeni uranijum vidim ne smeta. Majmune i ti si ozracen ali si previše glup da to razumiješ. U hladnjace vas sve treba potrpat' pa u neko jezero cušnuti.
"poturac" - hajd´ na lijecenje kod Kacavende. Povedi sa sobom na grupnu terapiju i galijasevica, 12.09.2017. 20:39
lazanskog, peru simica a obavezno Bajinog Goebelsa - rajka vasica...ima njiHa kol´ko Oces - znas i sam...pa ti izaberi sebi najdraze a misli i na Kacavendine zelje... nece ni on svasta... Usput da ti jos kazem poneku - frustrirani turko-(kara)vlaski kopilane. Komplexasu. Cetnicicu. Djikane. Psihopato. Ubij se.
guest1505242130 12.09.2017. 20:48
Lojavi, kurca se napuši. Potraži profesionalnu pomoc . Kad se psihicko poremecena osoba kao ti pune glave i guzice što ti je efendija nafilovao docepa nett-a.
TripleB za GOVNO 12.09.2017. 20:50
Da evendiji nije ime Vasilije Kačavenda? Evo čobanine pogledaj svoju historijsku građu: https://hamdocamo.files.wordpress.com/2015/10/12096503_868961593172861_5900753305843355933_n-1.jpg
http://istorijabl.weebly.com/uploads/9/8/3/5/9835868/ilija_garasanin_-_nacertanije.pdf 12.09.2017. 20:51
strana 8, pasus 6.............. E MOJI SRBOVI, GLUP STE VI NAROD KADA PORIČETE SAMI SEBE I SVOJU NAZOVI HISTORIJU!!! SELLAM ČUVARU STADA, MI ZA TO IMAMO PSE!
ČETNIČKA BAGRA GENOCIDNA ! 12.09.2017. 21:00
Sjeme im zatrti treba! Tek onda ce na ovim prostorima zavladati mir, spokojstvo i svekoliki napredak!
Cetnici.. 12.09.2017. 21:08
ti djecu ,ženu,mamu i seku jebali a babi ti se na mezar poserem govno poturceno.
http://ustaski-pokret.com/html/srbi_su_genetski_turci.html 12.09.2017. 21:20
Interesantnije je da današnji "Srbi" imaju u krvi najveći postotak turske DNK - altajsko-anatolski (turski) haplotip Hg2 sa ukupno 49% u krvi Srba. Oni se danas po genetici slobodno mogu nazvati pravoslavnim Turcima! Srbijanski geneticari koji su potvrdili 49% turskih gena u takozvanoj “srpskoj” krvi su Dr. Sanja Glišić i dr. Dragan Alavantić sa beogradskog Instituta "Vinča" - p.fah 522, 11001 Beograd, Srbija, tel: +381 11 3408 101 ; +381 11 3408 102, Laboratorija za radiobiologiju i molekularnu genetiku tel: +381 11 3408 686, faks: +381 11 6447485
Prikaži još