24.08.2017. / 20:00h Kultura - "Dani kulture Istanbula"

U sarajevskoj Vijećnici otvorena izložba fotografija ”Istanbul”

U sarajevskoj Vijećnici otvorena izložba fotografija ”Istanbul”
U okviru manifestacije "Dani kulture Istanbula", koja počinje večeras, u sarajevskoj Vijećnici otvorena je izložba fotografija "Istanbul", javlja Anadolu Agency (AA).

Izložbu koja se sastoji iz dva dijela obišao je gradonačelnik Istanbula Kadir Topbas. Prvi dio izložbe čine fotografije ”Crno-bijeli Istanbul” koje nose tragove prošlosti grada na Bosforu, a na fotografijama ”Istanbul u bojama” predstavljene su današnje ljepote tog grada.

Dogradonačelnik Sarajeva Ivica Šarić poželio je dobrodošlicu i kazao kako je manifestacija "Dani kulture Istanbula" obogatila kulturni sadržaj Sarajeva.

Šef odjela za kulturu grada Istanbula Abdurrahman Sen izjavio je kako je program upriličen povodom 20. godišnjice bratimljenja dva grada.

”Mi svakako znamo da, pored toga što je ovo 20. godišnjica bratstva, dva grada su vijekovima povezana. Pokušat ćemo da vam predstavimo različite boje Istanbula“, dodao je Sen.

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini (BiH) Haldun Koc također je prisustvovao otvorenju izložbe koju će svi zainteresirani moći pogledati od danas do 10. septembra. Ulaz na izložbu je slobodan.

U okviru manifestacije ”Dani kulture Istanbula“, koja će trajati do 27. augusta, večeras će na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu biti održani koncerti vojnog orkestra ”Mehter” i Emel Sayin.

Od petka, 25. augusta, do 27. augusta u večernjim satima bit će održan koncert Orkestra grada Istanbula i predstavljeni narodni plesovi. U petak će nastupiti i pjevač Hakan Peker, a u subotu pjevačica Ziynet Sali.

Posljednjeg dana manifestacije planirani su nastupi Coskun Karademir i Nese Demir.

Tokom trajanja manifestacije građani će imati priliku da posjete i štandove na kojima će biti izložene turske rukotvorine.


(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Haber 24.08.2017. 20:51
Za nošenje burke 100, za džihad 300 evra!Radikalne islamističke grupe iz Saudijske Arabije, povezane sa ISIS, mesečno isplaćuju po 300 evra pojedincima u BiH koji potpišu ugovor o tome da će se odazvati pozivu na džihad, bez obzira u kojem se delu sveta vodila takozvana "sveta borba".Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević rekao je da saudijske nevladine organizacije kao što su El Haramejn, Benevolens internešnel i Taibah, koje se već godinama nalaze na crnim listama Saveta bezbednosti UN zbog povezanosti sa terorizmom, glavni su finansijeri radikalizacije Bošnjaka u BiH.On tvrdi i da ove grupe mesečno plaćaju po 100 evra ženama u BiH koje prihvate da celo telo pokriju po strogim šerijatskim pravilima. Ista novčana suma plaća se i bošnjačkim muškarcima koji pristanu da puštaju duge vehabijske brade, a ukoliko cela porodica pređe na praktikovanje radiklane verzije islama za to se dobija dodatni mesečni bonus od 200 evra - rekao je Galijašević za Euroblic.
guest1503605455 24.08.2017. 22:10
Da je to Istina svaka penzionerka bih otisla. Ili nezaposleni. Ne lupajte gluposti
adi 25.08.2017. 07:06
Jesi li ti raspoložen za jedan od ponuđenih ugovora da potpišeš?
Prikaži još