12.08.2017. / 11:56h Politika - Potpredsjednik SNSD-a

Špirić: Djelovanje SDS-a i SzP u rangu sa elementarnim nepogodama

Špirić: Djelovanje SDS-a i SzP u rangu sa elementarnim nepogodama
Potpredsjednik SNSD-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas za Srnu da su zasluge SDS-a i takozvanog Saveza za promjene u institucijama BiH, odnosno njihovca izdaja, u rangu sa elementarnim nepogodama koje su pogodile Republiku Srpsku, a koje se mjere stotinama milona maraka.

"Blokirali su sve što se moglo blokirati, a što je moglo značiti razvoj u Republici Srpskoj. Blokirali su aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom i zakon o akcizama, a kada se to sabere sa drugim projektima, dobijamo cifru od nekoliko stotina miliona maraka", rekao je Špirić.

Špirić je pojasnio da zasluge za naplatu klirinškog duga od Rusije, koje je Savez za promjene pripisao sebi, pripadaju bivšoj SFRЈ koja je stvorila suficit u ekonomskoj razmjeni sa Sovjetskim Savezom, istakavši da je to dug o kome se razgovaralo posljednjih 10 godina.

"Ono što treba očekivati od njih, jer su im instruktori dali nalog, jeste da u ove jesenje dane pribjegnu vaninstitucionalnoj borbi, što bi usložnilo odnose i dodatno nanijelo štetu svima koji žive u Republici Srpskoj", zaključio je Špirić.

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


TripleB 12.08.2017. 12:20
Čuj blokirali razvoj ESPP jer nisu podržali da građani kroz akcize vračaju kredite koje ste vi pročeradali! Entitet Sa Posebnim Potrebama je crkotina i za to ste vi SNSD krivi a ne SzP!
IZDAJNIK VUCIC 12.08.2017. 13:00
INTERVJU: Lane Gutović - Vučić zna da su svi njegovi saradnici obične bitange i budale! (11.08.2017) https://www.youtube.com/watch?v=5ZFLN8Y7ml0
ZA TripleB 12.08.2017. 16:45
NISAM ZA UVODENJE AKCIZA NA GORIVO ( HAJDE DE NA ALKOHOL, GAZIRANE NAPITKE....) ALI SVI SU BILI SLOŽNI KAD SU POTISIVALI UGOVORE U CIJIM KLAUZILAMA JE I TA OBAVEZA I SDA, HDZ, SNSD, I SVI DRUGI..... TAKO DA SE NE MOŽE KRIVITI SAMO OVAJ ILI ONAJ NEGO SVI, KAO ŠTO SU SVI KRIVI ŠTO NE TRAŽE DRUGE MODALITETE KOJIMA BI SE TA SREDSTVA MOGLA NAMAKETI MIMO AKCIZA ..... ALI KAKO BI ONDA PLJUVALI I SAKRILI SVOJU LOŠU VIZIJU RAZVOJA ALI I TU SU SVI...
Duduk - elementarna nepogoda br.1 12.08.2017. 13:35
Samo naprijed SDS i SZP!
naprijed szp 12.08.2017. 13:54
do potpunog unistenja
Prikaži još