10.08.2017. / 16:50h Politika - Sastanak s Grujičićem

Moore: Srebrenica ima veliki potencijal

Moore: Srebrenica ima veliki potencijal
U posjeti opštini Srebrenica danas je boravio šef misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Jonathan Moore koji se sastao sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem s kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji u Srebrenici.

"Mi sa kancelarijom OSCE-a u Srebrenici imamo zaista dobru saradnju. Šef kancelarije u Srebrenici gospodin Will uskoro odlazi, a doći će njegov zamjenik. Zahvaljujemo se gospodinu Mooreu na posjeti. Mi smo razgovarali o projektima vezanim za Srebrenicu. Vidio je šta se radi. Takođe, bilo je razgovora i o eventualnim problemima. Svima je važno da su 11. i 12. juli prošli bez problema. Imamo određene planove koje smo predstavili gospodinu Mooreu. Nadamo se da ćemo imati podršku", rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić, javlja Anadolu Agency.

Moore je nakon sastanka izjavio da je sa načelnikom Grujičićem razgovarao o akutelnim prilikama i problemima.

"Srebrenica je jedna poznata opština u svijetu. Svi znaju šta se dogodilo u Srebrenici, znaju za genocid nad Bošnjacima u julu 1995. godine, ali i za druge zločine tokom rata. Međutim, sada je priča o Srebrenici pozitivna. Ovo je opština gdje zajedno žive Bošnjaci i Srbi. Govorili smo o obrazovanju, i drago mi je da srednja stručna škola ima novi smijer, a to je poljoprivredni. Moramo govoriti o društvenom i ekonomskom razvoju. Bitno je da je načelnik stalno u kontaktu sa svojim sugrađanima", rekao je Moore, koji je zadovoljan situacijom u Srebrenici.

"Ja imam još malo do kraja mandata, ali u tom periodu imam određene zadatke. Moram saznati zašto državne i entitetske vlasti koje su obećale mnogo sredstava za Srebrenicu prije dvije godine nisu gotovo ništa uplatile i nisu ispunili svoja obećanja. Ovo je opština sa mnogim potencijalima. Zgrada pored opštine gdje bi trebao biti hotel nije završena. Nadamo se da će i vlasti u Banjoj Luci imati razumijevanja za banju Guber. Srebrenica ima veliki potencijal i ima punu podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini", rekao je Moore.

 

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Srbin 10.08.2017. 17:43
Imala bi potencijala sa svim onim silnim donacijama, da nisu zavrsile kod Munire, Bakira i slicnih :-) :-) :-) :-) :-) Samo vi moji bosnjaci napadajte Srbe, a ovi vasi su uzeli donacije sto su vama Srebrenicanima namijenjene, da ste stvarno mogli da jedete zlatnim kasikama, kako vam je Alija obecao ako rasturite Jugoslaviju :-) :-) :-) :-) :-)
Mars psino lojava 10.08.2017. 18:01
Sa portala idi preko Drine u 3.p.materine.
za srbina 10.08.2017. 18:39
Vi jedete govna to vam je Radovan obeć'o a evo Dodik ispunjava
obećanje 10.08.2017. 18:42
Svi ćemo mi mili sine na traktoru preko Drine. Traktor trese traktor vozi svi su srbi sad u slozi. Na traktoru velika guma on nas vozi do Zemuna. Kraj Zemuna selo malo svo je srpstvo u njeg stalo
Ovo nije nikakav 11.08.2017. 15:58
Srbin, ovo je govno iz radoncicevog kabineta. Jebo ti pas mater, a ti njemu.Sve sto najveci lopov na Balkanu podvaljuje drugima, pogotovu Izetbegovicu, je ono sto je na njegovom dnevnom redu. Pljackanje donacija, pranje para zaradjenih od droge kroz gradnju tornja i dizanje kredita od 100Mil maraka kod razvojne banke, ubistvo Ugljanina i Leotara, ubistvo Cele , kranje novca iz SDA blagajne skupljeno od donacija i na kraju paljenje drzavnih institucija i ubistva i pljacke koje je pocinila Turkoviceva banda, a ciji je sef bio Radoncic, a da bi kriminalno krme doslo na vlast. Treba toranj srusiti, a njega zatvriti na neko pusto ostrvo. A svim avazovim novinrima suditi za drzavni udar.
ЈЕСТЕ Л' тИ ''ОДАВДЕ''? 10.08.2017. 17:24
У СКЛАДУ СА ТИМ ПОТЕНЦИЈАЛОМ, ГОСПОДИНЕ МУРЕ, ОД БОСАНСКОГА ЈЕЗИКА, РЕЦИ ДЕ НАМ ДА СЕ И МИ ПОТРУДИМО И ПОБРОЈИМО ЖРТВЕ НПР. ПО ГАРАВИЦАМА, УЗМЕМО СРЕБРЕНИЧКИ МЕТАР ПА ЗА СВАКУ ЖРТВУ ШТО ЈОЈ ПРИПАДА, КО У СРЕБРЕНИЦИ, ПА СА ГАРАВИЦА ТАКО НА ПРЕБИЛОВЦЕ, ПА, ... ПА , ПА КО СТАРИЈИ ДА ГУРНЕ МЛАЂЕ, ....! КО ЗНА БИ ЛИ И ТИ ИМ'О ЂЕ ОСТАТИ! ТОЛИКО МОЈ МУР, ОД БОСАНСКОГ ЈЕЗИКА!!!
Prikaži još