17.07.2017. / 18:48h Politika - Napravimo historijsko pomirenje

Poruka Dragana Mektića Bošnjacima

Poruka Dragana Mektića Bošnjacima
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine poslao je sa današnje pres-konferencije poruku i apel svim narodima u BiH, a posebno Bošnjacima.

"Pozivam Bošnjake da dobro razmisle, da napravimo timove za razgovore, da sjednemo i napravimo historijsko pomirenje. Ne kažem da treba zaboravljati, da radimo na tome, da uspostavimo uređenje i sisteme koji će mladim ljudima omogućiti zaposlenje, da žive od svog rada, a ne u kolonama autobusa da odlaze odavde", kazao je Mektić.

On je pozvao Bošnjake da se definišu projekti koji će omogućiti razvoj države, a ne da se pravi pakt kako srušiti Obavještajno-sigurnosnu agenciju, dignuti poreze...

"Pozivam Bošnjake da sjednemo, razgovaramo, pregovaramo, smirimo situaciju i da idemo dalje. Hoće li to nekome odgovarati ili ne? Naša je sudbina da živimo ovdje, da živimo kao ljudi, zajedno se razvijamo, a ne da živimo u stanju nacionalističke i ratnohuškačke retorike", naveo je Mektić.

Govorio je i o v. d. glavne tužiteljice Gordani Tadić za koju je kazao da je "pod čistim političkim utjecajem".

"Prije sedam ili osam dana, novinar Žurnala Avdo Avdić je otišao u Tuzlu i došao do njene kuće u kojoj se nalazi kladionica koja ima ogromne poreske dugove. Fotografisao je to, ona je to primijetila i privela ga u konobu. 40 minuta su ga protivpravno lišili slobode, maltertirali su ga. Vidjet ću sa Vilićem kakva je uloga bila policije. Ispitivali su čovjeka. U konobi je proveo 40 minuta. Ispitivali ga Gordana Tadić i njen muž Slavko. Dala mu do znanja da se na bavi njom. Ona sebe vidi na piziciji glavne tužiteljice", kazao je Mektić između ostalog.

"Dokle ide političko-pravosudno-pravna mafija u ovoj državi. U velikom smo problemu. Tenutno je mafija jača od države. Nemamo instrumenata. Sve prolazi kroz politički filter. Danas sam dobio informaciju da je Goradana Tadić i Tužilaštvo otvorila istragu protiv Dalide Burzić. Vidi u njoj konkurenciju. Treba nam podrška javnosti, civilnog društva, građana...  Čeka nas nikakva crna sudbina u ovoj zemlji. Ne možemo to više posmatrati", kazao je Mektić.

 

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 74

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


guest1500313818 17.07.2017. 19:50
Glas razuma. Samo naprijed gospodine mekticu.
DAJ MI LETVU..DA IZLEMAM OVU IZDAJNICKU...SUPLJU KUGU...SUSKALO SE DA JE DRAGAN PROVALJEN...SAD SE 18.07.2017. 11:12
ZNA...DA JE POTPUNO RAZVALJEN...PICKA IMA STAN U ZAGREBU I SPREMA SE NA IZBJEGLICKI ZIVOT.....MRCINA ODRADJUJE SVOJE GNJUSNE-NADREDJENE CIA/M15/OBA-HRVATSKE ZADATKE...KAKVA UHLJEBA...KAKVA SRAMOTA ZA RODJAKE.......BALIJO...ZA TEBE JE IZDAJNISTVO...GLAS RAZUMA......MEK..NEK...NEK..STE KUPILI OVU BUDALU....RED JE SAD STAVITI BRNJICU BUDALI NA NJUSKICU..I OTPICITI HVO-SPIJUNA U NJEGOVU LJEPU MATERINU.....MACA JE NAS DRAGAN..NIJE MU RAVIN NI ZVONKO JURISIC-ZUBAR NI ZVKO....BUDIMIR...PUKOVNIK-MAJOR....
Ma kakva letva 18.07.2017. 14:00
Kolac
Insan 17.07.2017. 20:00
Dragane,Bog ti dao zdravlje i dug život zbog ovih iskrenih i dobronamjernih riječi...Ljudi,konačno je vrijeme da spasimo svoju državu i da podrzimo iskrene i sposobne ljude koji vole Domovinu ma koje vjere i nacije bili...Aktivno se uključimo u zdrave projekte uz demokratske mehanizme da napravimo red u jednoj od najljepših zemalja na planeti...Neka nam Bog pomogne...Amin,Amen!!!
jbt 18.07.2017. 13:36
zivio ti nama ko leptir kupusar
BRCKO 17.07.2017. 21:21
NADAMO SE DA STE VI NOVI A VIDIMO DA JESTE I BOLJI DAŠAK VJETRA OD ONOG DAŠKA KOJI SE PRETVORI U SMRAD LEŠINE.RESPEKT. DUGO SE CEKA NEKO TAKAV DA KAŽE I PRUŽI RUKU DRUGOJ STRANI. ŽIV I ZDRAV BIO MINISTRE...
Dado 17.07.2017. 19:59
Napokon glas razuma,jos da mi nismo tako pasivni I danam nije sevejedno sto mladi odlaze a stari i ratni invalidi i socijalni slucajevi ono malo para dadose za lijekove I hedije doktorima .A ono sto ostane ako ostane mogu kupiti polovnu robu i dijete poslati u skolu.Sve nam je to svedno pa pogledaj te Sve kockarnice u bosni ko ih odrzaje u zivot nije HDZ vec blesavi narod sto od mame ili od zene sa kojom zivi nevjencano zbog sehidske ili vojne pemzije uzme pare pa odnese na dobos za jacanje HDZ Sve im je to svedno
guest1500311545 17.07.2017. 19:12
Dokle ide političko-pravosudno-pravna mafija u ovoj državi. U velikom smo problemu. Tenutno je mafija jača od države. Nemamo instrumenata. Sve prolazi kroz politički filter. Danas sam dobio informaciju da je Goradana Tadić i Tužilaštvo otvorila istragu protiv Dalide Burzić. Vidi u njoj konkurenciju. Treba nam podrška javnosti, civilnog društva, građana... Čeka nas nikakva crna sudbina u ovoj zemlji. Ne možemo to više posmatrati", kazao je Mektić. SVE TACNO RECENO ... POLITICKO-PRAVOSUDNA MAFIJA ...USKORO CEMO POSTATI KAO LATINO-AMERICKE DRZAVE - OGREZLE U MAFIJI, KORUPCIJI, PROSTITUCIJI, SIROMASTVU!
pa, 17.07.2017. 19:55
ONA ne zaslužuje ni da se nazove Tužiteljicom!!!!!!!!!!
Prikaži još