17.07.2017. / 16:44h Politika - Naknadno pravdanje

Dodik: Nisam govorio protiv povratnika

Dodik: Nisam govorio protiv povratnika
Predsjednik RS Milorad Dodik danas se pravdao za izjavu o “okupaciji Drine“. On kaže da zahtjev člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za njegovim sankcionisanjem zbog izjava u Bratuncu predstavlja pokušaj kontinuirane kriminalizacije rukovodstva RS, te da Izetbegović pokušava da nađe nove načine da ga dovede pred Sud.

"Rekao sam da postoje organizacije koje su davale pare isključivo da se ljudi vraćaju na istok i uz samu Drinu i da to predstavlja novi pokušaj oživljavanja starih strateških ciljeva. Poznato je da postoje organizacije u svijetu koje su djelovale i danas djeluju u BiH, razne islamske organizacije koje danas podržavaju i terorizam, a ranije su podržavale projekte povratka, i da ih je Savjet bezbjednosti UN zabranio", naveo je Dodik.

Dodik kaže da tog dana u Bratuncu nije rekao ništa drugo, osim toga.

"Bošnjaci slobodno žive u Bratuncu, Srebrenici i na nekim drugim mjestima. Nisam rekao da ne moraju da dođu, 99 odsto imovine vraćeno je prijeratnim vlasnicima, mnogi projekti obnove su urađeni i znatan broj tu živi, ništa im ne smeta", napomenuo je Dodik.

Dodik je naveo da nisu imali dokaze za razne priče o njemu, pa su pokušali sa referendumom, pa kada ni to nije uspjelo, na teret mu stavljaju antidejtonsko djelovanje.

"Dok god postojimo oni će tako raditi, prema tome treba da se malo naviknemo i to ignorišemo. I visoki predstavnik u BiH Valentin Incko odjednom interveniše na isti način, gotovo istim jezikom kao i Izetbegović, ali i to smo već naučili u nekom ranijem vremenu", poručio je Dodik.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 118

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Eeeee 17.07.2017. 18:44
Presednice vrlo si tuzan vidi ti se na licu nemoze se tako biti dvolican sad prijetiti sad se pravdati ko *urva neide to presednice jasno je da ti imas mnogo problema koje si sam sebi nanio ali vlast je bila slast pa se nelegalno obogatio i sad problemi treba se odgovarati nazalost.
Laky 17.07.2017. 20:43
Baja daj budi bar jednom čovijek, ako si rekao onda stani iza toga, pa bilo, kako bilo. Samo se izvdrdavaš i nešto petljaš. Tipični švercerski manir.
Stara je to kukavica 17.07.2017. 21:10
taj Mile. I od referenduma mu je ispala anketa kad je prigustilo, a tek sad ovo bijedno negiranje onoga sto je izgovorio, a vise kamera zabiljezilo je stvarno jadno.
ahaahaaa 17.07.2017. 21:23
Ama kakve kamere i snimci!? Tu se svasta namontira. Ako Baja kaze nije rekao onda je REKAO NIJE.
Za ahahahah 18.07.2017. 08:04
Nisu mu zar srbi namontirali snimak i izjave svjedoka. Jel vam Mile ista ispunio sto vam je obecao ili je uglavnom sve slagao. Naivan si ti druze.
guest1500313745 17.07.2017. 19:49
Dodik jesam nisam, pa jesam pa nisam pa opet jesam N i s t a.
koja si ti picka:) 17.07.2017. 18:18
a ko te sljedi on je picic :))) Poceo si jesti govna koja poseres i to radis sve cesce!
Prikaži još