17.07.2017. / 13:34h Crna hronika - Granična policija BiH

Pet osoba lišene slobode na graničnim prijelazima

Pet osoba lišene slobode na graničnim prijelazima
Službenici Jedinice granične policije Izačić 16.7.2017. godine lišili su slobode D.J. (1988.), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnih djela “napad“ i „zlostavljanje“. Kontroliran je pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić. D.J. bit će predat nadležnom organu.

Službenici JGP-a Aerodrom Sarajevo 16.7.2017. lišili su slobode N.DŽ. (1980.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela „razbojništvo“. Osoba je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Beča. Dan ranije službenici ove jedinice na letu iz Beograda lišili su slobode H.K. (1968.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela „prevare u privrednom poslovanju“. Državljani Bosne i Hercegovine predati su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Službenici JGP-a Orašje 16.7.2017. lišili su slobode A.H. (1983.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „teška krađa“. Bh. državljanin kontroliran je  prilikom izlaska iz BiH na MGP-u Šamac i predat službenicima Sudske policije Odžak.  

Na MGP-u Strmica prilikom ulaska u BiH 15.7.2017. graničnim provjerama M.H. (1960.) utvrđeno je da ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zbog krivičnog djela „prevara povjeritelja“. Državljanin BiH i Velike Britanije predat je službenicima MUPUSK-a.

Osobama s područja Kosova nije dozvoljen ulazak u BiH

Službenici JGP-a Brod 15.7.2017. zbog neispunjavanja uvjeta nisu dozvolili ulazak u BiH pet osoba s područja Kosova. Kontrolirani su na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Hrvatsku.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!