17.07.2017. / 12:51h Politika - Dragan Mektić

Dodiku nije problem OSA već kriminal, HDZ je oborio ugovor o Transportnoj zajednici

Dodiku nije problem OSA već kriminal, HDZ je oborio  ugovor o Transportnoj zajednici
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić komentarisao je danas optužbe koje predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik upućuje na račun OSA-e. OSA nije problem, Dodiku je problem da se ne iščeprka njegov kriminal, poručio je Mektić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je kazao da zna zbog čega političari napadaju OSA-u ističući da je Čović rekao da institira na postavljanju određene osobe za šefa mostarskog ureda Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Osvrnuo se i na izjave šefa Kluba zastupnika SNSD-a Staše Košarca za kojeg je kazao da mu se nakon sastanka u Mostaru ispred imena može dodati slovo "U". Pozvao je Dodika da kaže koliko je miliona kredita digla njegova porodica i zašto ne vraćaju kredite.

"Ne može Dodik 2007. godine u Dnevniku Face TV-a da kaže da je u Srebrenici bio genocid, a sada da kaže da nije bio. Sada treba da čekamo da napravi neku treću formulaciju. Dodik se ponaša kao Nikoletina Bursać, kad dođe majci i kaže: 'Od danas nema Boga. Kako nema Boga? Nema, rekao politički komesar", naveo je Mektić.

Ministar sigurnosti BiH osvrnuo se i na činjenicu da nije usvojen sporazum o Transportnoj zajednici.

"Protiv su bili HDZ-ovi ministri, jer je profunkcionisao taj sporazum da HDZ štiti srpske interese. Oni da štite srpske ministre, a ja glasao za taj sporazum. HDZ je oborio sporazum na telefonskoj sjednici. Neka se međunarodna zajednica obrati njima", poručio je Mektić.

On je rekao da će predložiti SDS-u da u Parlamentu BiH, kada na dnevni red dođu hrvatska pitanja, konsultuje HDZ 1990.

"Pozivam Bošnjake da sjednemo i napravimo istorijsko pomirenje, ne kazem da iko treba da nešto zaboravi", poručio je Mektić. 

To bi, kako je naveo, trebalo da bude usmjereno razvoju i mirivanju tenzija, te vraćanju povjerenja građana u pravosuđe.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


BIH 17.07.2017. 13:30
Covic to radi u dogovor kolindom jel BIH ima veci potencijal nego HR koja ima samo adriju i najveci napust mladih u EU ...a sto u HR kad je spanija i italija jeftinija
Logicki je da HDZ obara sporazum o 17.07.2017. 15:16
transportnoj zajednici, jer na taj nacin gubi Hrvatska privreda. HDZ je produzena ruka politike iz Zagreba i Covic radi ono sto Zagreb od njega trazi.
guest1500320974 17.07.2017. 21:49
ovoga čovjeka narodi bih moraju podržati, jedan je od rijetkih, ako i tih ima ,koji svoj posao obavlja pošteno, bravo mektiču.!!!!!!!!!!
Prikaži još