17.07.2017. / 12:17h Politika - Marinko Čavara

Nezakonito sam praćen i prisluškivan

Nezakonito sam praćen i prisluškivan
Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, prijavio je nedavno nadležnim organima "sumnjiv slučaj", požalivši im se da mu je "život bio ugrožen" 5. jula kada se vozio autoputem Kakanj - Zenica. On je danas saopštio da posjeduje informacije o tome da je nezakonito praćen i prisluškivan, kako bi se istraga u ovom slučaju stavila u drugi plan, a on bio politički diskriminisan.

"Nisam davao izjave novinarima jer nisam želio da ugrozim istragu. Ne očekujem spektakularne rezultate istrage, ali vjerujem u pravosudni sistem", poručio je Čavara na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On je istakao da nije smatrao da mu je sigurnost ugrožena, te da je 5. jula raspustio osiguranje koje ga je pratilo na putu. 

"Da sam tada znao, nikada ne bih tako postupio", naveo je Čavara. 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Sad kad ti istice mandat 17.07.2017. 12:33
sad izmisljas pricu o prisluskivanju i atentatu na autoputu. Mislis ako je Vucic na tu foru dobio izbore ,da ce isto kod tebe proci Cavara.
error 17.07.2017. 12:47
koliko glup trebas biti pa napisati takav komentar???ja glupljeg nisam sreo a kamoli pricao sa tolikim glupanom!!vucic je predsjednik jedne drzave gdje ima samo jedan predsjednik i on se bira direktno na izborima...a predsjednik federacije je nebitna osoba koju stranka postavi i ne pita se ama bas nista, da je to bitna funkcija bili bi muslimani predsjednici federacije a ne samo hrvati, niko lozancic, zivko budimir, marinko cavara i opet ce biti neko iz hdz dal cavara ili netko drugi siguran sam 1000% da je buduci predsjednik pederacije iz redova hdz, mada kazem nebitna funkcija ali eto kako da GLUPSONU objasnim nesto sto usporedjuje neusporedjivo pa reko malo da ti nacrtam ako bi shvatio, mada sumljam!!!
Za error 17.07.2017. 12:57
Glip si ko tocak. Mozda funkcija predsjednika Federacije i nije toliko bitna tebi, ali jeste Marinku. Vucic je pred izbore namijestao sam sebi stentate i prisluskivanja, pa me slucaj potsjetio na Marinkovu kopiju do u detalje.
Prikaži još