16.07.2017. / 12:53h Politika - Osnivačka skupština 10. septembra

Najavljeno formiranje Narodnog nezavisnog bloka

Najavljeno formiranje Narodnog nezavisnog bloka
Klub Nezavisnog bloka u Parlamentu BiH održao je danas sastanak Inicijativnog odbora za novo političko djelovanje i organizovanje u BiH. Ovom prilikom usvojena je i "Platforma za oslobađanje potencijala i pokretanje BiH".

Kako je najavljeno, osnivačka skupština Narodnog nezavisnog bloka - Pokret za Evropu biće održana 10. septembra. Nezavisni poslanik Senad Šepić imenovan je za predsjedavajućeg Inicijativnog odbora, dok je njegov zamjenik Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice.

"Želimo da ponudimo poliku koja će praviti mostove. Pozvaćemo sve građane BiH, one koji su aktivni i one koji to nisu, da se uključe i da 10. septembra osnujemo ovaj blok", poručio je Šepić. 

On je rekao da se nada da će se ovaj blok ukrupnjavati, te da će na izborima 2018. godine ostvariti rezultat.

Programska opredjeljenja ovog političkog bloka navedena su u 11 tačaka dokumenta koji je danas usvojen. 

"Ovo je platforma za oslobađanje od sukoba i svađa", pojasnio je Šepić. 
 
On je dodao da u ovom trenutku u BiH postoji politika svađa.

"Ne želimo učestvovati u beskrajnim raspravama o promjeni Ustava, svjesni činjenice da o tome ne postoji saglasnost", kazao je predsjednik osnivačkog odbora, te dodao da će se blok oktenuti rješavanju problema građana, te raditi na stvaranju unutrašnjeg povjerenja.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


error 16.07.2017. 13:00
samo se djelite, sto vise muslimanskih strancica to bolje za hrvtae :D
TripleB 16.07.2017. 13:37
To ce vam povecati ucestalos u drzavi ili ti ukupan broj u procentima koji su na razini statisticke greske :)
Eugen Savojski 16.07.2017. 14:00
TripleB ,bez obzira koliko nas je imamo 27% ovebtzv zemlje,radimo što hoćemo i razjebavamo vam državu kako želimo.Može nam se i uživamo u ovom.Imamo škole za svoju djecu,domovnicu,putovnici i državu koju volimo,a to nikako nije tzv Bh.A vi se patite i crknite jadu i bijedi lokava
re eugen savojski 16.07.2017. 15:15
Mozete da radite sta god vam volja ali samo dvije mogucnosti imate, ili da ovdje pocrkate ili da idete ali bez grumena zemlje bosanske. Niko vam nije kriv sto ste u rodjenoj zemlji od sebe napravili dijasporu. Nama je dosta sto imamo zemlju u kojoj smo mi maticni narod i drago mi je da ste i vi toga svjesni sto se vidi iz onog tvog "razjebavamo VAM zemlju". Pozdrav hrvatskoj dijaspori u Bosni!!!
Prikaži još