15.07.2017. / 16:45h Zanimljivosti - Nova opcija

WhatsApp omogućio korisnicima da dijele sve vrste fajlova

WhatsApp omogućio korisnicima da dijele sve vrste fajlova
Aplikacija WhatsApp se konstantno razvija, a pokazatelj toga je i nova opcija koja je omogućena korisnicima. Sada oni mogu razmjenjivati sve vrste fajlova. WhatsApp je ranije podržavao samo razmjenu dokumenta, fotografija i videa, no, korisnici odsad mogu podijeliti bilo koju vrstu fajla do 100 MB.

Novi update bi se mogao pokazati korisnim ljudima koji žele dijeliti neke druge fajlove pored onih uobičajenih koje međusobno šalju jedni drugima putem sličnih aplikacija. Također, nova opcija će biti korisna i onima koji bi faklove inače slali emailomo.
 
U kombinaciji s desktop i web aplikacijama, WhatsApp je postao moćna lagana aplikacija koju mogu koristiti i manje kompanije za komunikaciju između zaposlenika, ali je pogodna i za komunikaciju s prijateljima.
 
Međutim, direktor Guardian Projecta Nathan Freitas, kolektiva koji se bavi sigurnošću softvera, postoji rizik da bi verzija aplikacije za WhatsApp bi mogla biti korištena za širenje virusa, dok za korisnike iOS-a opasnosti nema.

 

(Vijesti.ba / Klix)
 


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!