15.07.2017. / 16:00h Regija - Apelacioni sud u Beogradu

Zbog prijetnji Vučićevoj kćerki na Facebooku dobio 8 mjeseci zatvora

Zbog prijetnji Vučićevoj kćerki na Facebooku dobio 8 mjeseci zatvora
Apelacioni sud u Beogradu pravomoćno je osudio na osam mjeseci zatvora Milovana Raonića (29) iz Sivca kod Kule jer je u decembru prošle godine preko Facebook profila ugrozio sigurnost tadašnjeg premijera, a sada predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prijetnjom da će napasti njegovu kćerku, prenosi Tanjug.

Tom je odlukom Apelacioni sud je potvrdio prvostepensku presudu Višeg suda u Beogradu iz februara ove godine.

Imajući u vidu, kontekst i sadržaj inkriminisane poruke kojom se direktno dovodi u pitanje život i tijelo osobe bliske predsjedniku Vlade RS-a, pravilan je zaključak prvostepenskog suda da je tokom postupka dokazano da je okrivljeni, radnjama koje je poduzeo, ugrozio sigurnost premijera Srbije prijetnjama da će napasti na život i tijelo njemu bliske osobe, zaključio je, uz ostalo, Apelacioni sud.

Mediji su nakon Raonićevog hapšenja pisao da je ranije osuđivan zbog krađe automobila te da se na Facebooku krio iza profila "dete Partizana".

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Samo da se zna 15.07.2017. 20:52
Velikom vodji nitko nesme psovati dete, automatski popije robiju, al zato mozete Djipom pregaziti bilo koga nece vas osuditi garant. Sve zavisi tko je cije dete.
A koliko bi ti onda Vucicu 15.07.2017. 22:12
trebao dobiti robije za prijetnju sa skupstinske govornice 100 za jednog.