19.06.2017. / 17:37h Politika - Odluka VM BIH

Državljani Saudijske Arabije u BiH mogu ući i boraviti bez vize

Državljani Saudijske Arabije u BiH mogu ući i boraviti bez vize
Vijeće ministara BiH danas je donijelo Odluku o dopuni Odluke o vizama (koja se odnosi na mogućnost ulaska u Bosnu i Hercegovinu sa teritorije Kraljevine Saudijske Arabije).

Ovom odlukom omogućava se ulazak u BiH i boravak na teritoriji BiH, bez obaveze pribavljanja vize nosiocima važećih putnih isprava Kraljevine Saudijske Arabije i to ukoliko isti posjeduju važeću višekratnu  Šangen vizu ili vizu  zemlje EU i po obavljenoj provjeri, odnosno kontroli Granične policije BiH.

Vijeće ministara BiH je, na današnjoj telefonskoj sjednici, utvrdilo i Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nosioce pasoša.

Ovim sporazumom državljani BiH i Narodne Republike Kine, nosioci važećih biometrijskih pasoša, bit će oslobođeni obaveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorija druge ugovorne strane tokom boravka do 30 dena.

 Zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova da Prijedlog osnova dostavi Predsjedništvu Bosne i Hercegovine u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika Sporazuma odredi ministar vanjskih poslova, saopćeno je iz Vjeća ministara.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


guest1497887867 19.06.2017. 17:57
EVO,,,TERORISTA...
Za.......7867 19.06.2017. 21:26
Eto vam prilike ka vam njezniji spol, a i vi mozete zaraditi koju paru. Kad je Nikolic mogao kod Arapa mesati i igrati ko mecka, nemate se ni vi cega sramiti.
SDS 19.06.2017. 17:57
Sta to radis crni Crnadak
Za sds 19.06.2017. 23:33
Treba Arapima dati drzavljanstvo BiH.
Prikaži još