18.06.2017. / 19:10h Svijet - Turska

Više od 700 turskih vojnika u bolnici zbog trovanja hranom

Više od 700 turskih vojnika u bolnici zbog trovanja hranom
Zbog trovanja hranom u bazi na Zapadu Turske, 731 vojnik je poslat u bolnicu, a 21 osoba iz firme koja je dostavljala hranu je u pritvoru, izjavio je danas provincijski tužilac Akif Čelatin Šimšek.

On je danas rekao da je istraga pokrenuta na osnovu uzoraka uzetih od oboljelih vojnika, iz hrane i iz vode u vojnoj bazi u provinciji Manisa.

Kako AP prenosi, niko od hospitalizovanih nije u kritičnom stanju.

Turski ministar odbrane Fikri Isik, koji je otputovao u Manisu, izjavio je da je Ministarstvo prekinulo saradnju sa firmom koja ih je snabdijevala hranom.

Iz kancelarije guvernera, saopšteno je da je 24 vojnika jutros ostalo da leži u bolnici.

U vojnim bazama u Manisi ranije su postojale sumnje na trovanje hranom više od 1.000 vojnika, a jedan je od toga umro u maju.
 

 

(Vijesti.ba / TANJUG)
 


Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Bitna je linija i cilj, kao i stranačka pripadnost 18.06.2017. 19:23
Kod nas firma koja dostavlja hranu obdaništima nakon trovanja dobije još unosnije ugovore. Sve po SDA liniji. Cilj je bio blažim trovanjem djece smijeniti staru direktoricu i postaviti svoju po stranačkoj pripadnosti Akcija uspjela.
Prikaži još