08.06.2017. / 16:37h Komentari - Nihad Hebibović za Vijesti.ba

Zašto je koncert podrške "haškim uznicima" dobar i odličan ?!

Zašto je koncert podrške
Koncert podrške ratnim zločincima tzv "haškim uznicima" vanredno je dobra stvar. To se sada može reći van svake sumnje. Jeste, tačno je da je on ponižavajući za žrtve koje je proizvela zločinačka paratvorevina tzv Herceg Bosna, ali "podrška" ovom koncertu apsolutno nije nemoralna iz perspektive onoga ko želi da ukaže u kojoj mjeri HDZ i HNS su spremni da se poistovjete sa zločinima koji su počinjeni. Taj događaj demaskira stvarne namjere takve politike i šalje onakvu poruku koja upravo i jeste suština takve politike.

Nije nimalo nemoralno "podržati" HDZ i HNS u njihovim nastojanjima da otklone i svaku sumnju u zločinački karakter vlastite politike. Ovaj koncert zasigurno neće i ne može uzdrmati državu Bosnu i Hercegovinu, kako se postavljajući to pitanje ironično pitaju ( "pa zar može") Čović i sljedbenici, kako njegovi, tako i sljedbenici te zločinačke politike. Bosna i Hercegovina je pretrpjela milion puta jače udare od odurnog ustaškog kreveljenja pod Bijelim brijegom, pa je ono u usporedbi s tim ništa, nula, takoreć obično golicanje koje dakako ne može imati nikakav uticaj po stabilnost i opstojnost BiH kao takve.

Međutim ono što je odlično, što je zapravo fantastično, jeste razgolićivanje najveće postdejtonske retoričko-demagoške pojave oličene u "nositeljima evropskih vrijednosti" okupljenima oko HDZ i HNS-a.

Nije čak ni trebalo demokratski svijet ubjeđivati u to da tzv "nositelji evropskih vrijednosti" to nisu, da su sušta suprotnost toga. Ti takozvani "nositelji" su sami i to na najbolji način dokazali da to nisu, da su od toga daleko kao što je Madagaskar daleko od Pekinga. Oni su, dakle ti "nositelji", pri čemu naravno nikako ne mislim na Hrvate, nego na nositelje HNS- HDZ politike, Bosni i Hercegovini svojom zadrtom glupošću i ubijeđenosti da je čitavi demokratski svijet, koji je osudio ovo fašističko orgijanje, u krivu kada to osuđuje, a samo su ti "nositelji" upravu, načinili ogromnu uslugu. Ovakav poklon Bosni i Hercegovini u njenoj borbi protiv fašizma, po mom ličnom sudu bio je nezamisliv i pomalo neočekivan.

Ako bi se pravile kojekakve komparacije moglo bi se slobodno ustvrditi da je održavanje ove ustaške terevenke ravno terorističkom napadu u centru Sarajeva pod pokroviteljstvom svih političkh stranaka iz Sarajeva, kako nacionalnih tako i građanskih. Naravno, nešto poput ovog drugog apsolutno je nemoguće, ali je jako dobro, imajući u vidu secesionističke tendendije HNS i HDZ-ove politike, da je za razliku od ovog nemogućeg terorističkog napada u Sarajevu pod pokroviteljstvom nacionalnih i građanskih stranaka, ovo prvo ipak moguće. Ono je stvarno i živo. Opipljivo i vidljivo svakome.

Kada jedna država poput Velike Britanije, upozori svoje građane da se ne kreću u blizini održavanja ovog ustaškog pirovanja, šta je to drugo nego očita poruka svim evropskim i svjetskim zvaničnicima, da sa opreznošću i rezervom prilaze idejama i prijedlozima o preuređenju ove države ili pristupanju bilo kakvom problemu, od strane onih koji su ovom događaju dali nedvosmislenu podršku. 

O pogubnosti i nakaradnosti politike koja u XXI vijeku nastoji uvesti etničku segregaciju kao trajnu kategoriju, u izborno zakonodavstvo jedne države koja treba postati članicom Evropske unije, moglo je biti napisano još more analiza i nijedna od njih ne bi ovako zorno posvjedočila u prilog tezi da oni koji se izdaju za promicatelje EU vrijednosti, to nisu. Večerašnji koncert je slika i prilika toga..Bravo kreteni !

Stavovi izrečeni u ovom tekstu održavaju autorovo lično mišljenje ali ne nužno i stavove portala

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 82

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Kreten si da ne mozes biti veci 08.06.2017. 17:04
Poserem se na autorovo misljenje i i njegovo sirenje mrznje i neistine prema svemu hrvatskome.Uzgred kada se autor spominje Britanije,trebao je dodati da su upozorili svoje gradjane da se cuvaju ako idu u BiH i islamskoga terorizma.
guest1496934982 08.06.2017. 17:16
Pa zar niso otisao u prvi red
za kretena 08.06.2017. 17:16
Ti si slijep od gluposti!!
miki 08.06.2017. 18:36
Poserem ti se mami u picku a ti je polizi.
hahahhh 08.06.2017. 19:03
Pises kao da si NAMICATELJ znanja.
guest1497012173 09.06.2017. 14:42
Za "Kreten si da ne mozes biti veci" - NAPRAVI RAZLIKU ... USTAŠTVO - nije i ne može biti - SVE HRVATSKO ?
@ kreten si.... 09.06.2017. 19:48
ahhahhahahahaaaa retorika kao u srbijanaca, pa majhmunoliki, ustaško divljanje nije isto što i hrvatsko, tvoj je problem što to izjednačavaš.
uznik 08.06.2017. 19:24
sta znaci (uznicima)jeli to novi rvacki jezik ako i oni to razumiju.
guest1496946432 08.06.2017. 20:27
To na bosanskom znaci zguzeni kurvat
Portal se izvinjava-Stampaska greska 08.06.2017. 21:58
Ovdje je u pitanje stampaska greska i doslo je do ispustanja slova "N" na pocetku rijeci,.dakle treba da stoji "NUZNICI ..." a ne uznici.
guest1496943490 08.06.2017. 19:38
tako je Nihade,pušti ustaše i oni će pojesti sami sebe
guest1496945215 08.06.2017. 20:06
Živeće ovaj narod i posle ustaša
Tuku ih, izgladnjuju i tjeraju na težak rad 11.06.2017. 23:55
Hrvatska: Šokantni uvjeti u domovima za invalide, kao u koncentracionim logorima-----Ako požele otići na WC, moraju pitati „gazdu“ za dopuštenje. Nekada ga ne dobiju pa se unerede u donje rublje. Tada ih vrijeđaju i ponižavaju. Obroci su im oskudni, a repete ne mogu dobiti pa često gladuju. Tuširaju se jednom tjedno, ako je „gazda“ dobre volje, zbog čega u ljetnim mjesecima često zaudaraju. Vrijeđa ih se i sustavno ponižava. Najčešće ih drže zaključane, kako im ne bi smetali. Brane im mobitel, Internet i televiziju. Nije rijetkost ni da ih tuku, ako nisu poslušali naredbu – primjerice, crnčili na polju. Ako ne rade, neće dobiti ni ono malo hrane koja im je namijenjena. Nemaju se kome požaliti, kuda otići…Sve što smo naveli nije atmosfera nekog zloglasnog zatvora ili radnog logora. Sve ovo stvarnost je koju svakog dana proživljavaju osobe s tjelesnim i mentalnim invaliditetom. Hrvati tuku svoj narod ETO KO SU ONI
ETO KO SU HRVATI FASISTI PREMA VLASTITOM NARODU 12.06.2017. 01:29
Dobiju od države 2300 kn za udomljavanje invalida, spreme novac u džep, a jadne ljude brutalno mrcvare: 'Tuku ih, izgladnjuju i tjeraju na težak rad'
Prikaži još