08.06.2017. / 11:12h Komentari - Gradimir Gojer

Fašistička zabrana: Zapisano u povodu sramne zabrane prosvjednoga skupa u Mostaru

Fašistička zabrana: Zapisano u povodu sramne zabrane prosvjednoga skupa u Mostaru
Danas se u Mostaru održava jedan od najsramnijih događaja u višestoljetnoj povjesti ovoga drevnog grada.Oni koji zastupaju fašističke teorije,rasnu i nacionalnu mržnju, koriste govor mržnje da njime šire šovinizam i protagoniraju nacionalizam kao temeljni svjetonazor, okupiće se da koncertom daju potporu onima koji su po prvostupanjskoj presudi krivi za tisuće ubijenih,protjeranih, raseljenih državljana Bosne i Hercegovine.

Taj sramni skup već su jasno osudili veleposlanici okupljeni u Vijeću za provedbu mira, brojni antifašisti i političke stranke bez nacionalnoga predznaka.Već sama činjenica da gradske vlasti Mostara dozvoljavaju skup potpore ljudima koji suosuđeni za zločinačke pothvate opasna je i za zajedničko življenje u Mostaru i Hercegovini razorna politička bomba bačena na ionako krhki mir i ovo stanje niti rata niti mira u Mostaru.

Ali onima koji sve ovo inspiriraju čineći sve građane Mostara taocima nacionalističke i klerofašističke politike otišli su u svojoj drskosti i korak dalje. Umjesto da zabrane koncert zbog nacionalističkog njegovoga karaktera i govora mržnje, kao što su to činili i čine odgovorni u visokorazvijenim zemljama Europe poput Holandije, Austrije, Švajcarske, Slovenije, Njemačke... usuđuju se zabraniti prosvjedni skup protiv sramnoga koncerta u Mostaru.

To pokazuje da se radi o zabrani koju donose fašisti zabranjujući okupljanje antifašistima.

Usred Europe,s početka dvadesetprvog stoljeća ne dozvoljava se antifašistima javno iskazati svoj antinacionalistički,antifašistički i patriotski bosanskohercegovački stav.
Ovo poprima preozbiljne dimenzije fašiziranja Mostara i fašističkoga terora nad građanima ovoga grada.Nelegitimni gradonačelnik i nacionalistički ostrašćena policija ne dopuštaju antifašistima da izraze protivljenje bezumnom skupu podrške haškim  uznicima.

Da li su to europske vrijednosti,dali se sa ovakovim nacionalističkim skupovima i fašističkim šikaniranjem antifašista ulazi u obitelj europskih država?
Sigurno ne.

Inspiratore današnjeg sramnog događaja treba procesuirati, kao što su i one koji u Hagu očekuju konačnu riječ međunarodnoga sudišta.Ali, za nastavak terora nad građanima Mostara nisu ništa manje odgovorni niti oni koji godinama partnerski dijele vlast i proračunskinovac mostarskih poreznih obveznika.Njihova šutnja na postupke fašista uMostaruitekako je znakovita.

Eto ih tamo.Pokazuju da se tek razlikuju po boji svojih nacionalističkih odora. Po mišljenju sigurno ne!

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i staove Portala

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


guest1496915854 08.06.2017. 11:57
jebo ti narod koji je pun mrznje praema samom sebi i drugacijima i koji slave ratne zlocince ,pa zar moze biti vece dno od toga ! zar se mogu podrzavati ubice Boze moj dragi , koje su vase ljudske vrijednosti komsije Hrvati a ii Srbii da su vam drage UBICE ?
guest1496916969 08.06.2017. 12:16
e i vi slavite rasima , posteno bi krenuti trebalo iz svoje avlije
Tracabalan 08.06.2017. 21:15
6969.. jebo ti general Rasim Delic mater u usta jos kad je djevica bila.. usljo fasisticki.. poredis fasiste i generala koji je branio BiH.. da njega i takvih ko njega nije bilo sad ne bi bilo Bosne u svojim granicama.. kurac cete dobiti sto ste uplanili i to od ovce.. saka ste jada.. ne jebu vas Bosnjaci ni za sta..
guest1496960179 09.06.2017. 00:16
Jebo čovjeka koji misli da je on samo u pravu,a svi ostali u krivu.
BOSNA I HERCEGOVINA 08.06.2017. 12:42
Gospdine Gojer VAKA VAM ČAST Bosanci i Hercegovci su uz Vas
gradimir gojer, rahmetli tite zet 09.06.2017. 00:09
umjetnik sam i živim za aplauz. a danas ga mogu dobiti samo akoa se uvlačim sarajevskoj čaršiji i drugoj unitarističkoj bratiji u šupak.
grada 09.06.2017. 07:03
libo me racku, uvijek sam na strani jačeg
Cijela Bosna i Hercegovina 08.06.2017. 12:44
POŠTENI gradjani BOSNE I HERCEGOVINE gospodine Gojer razmišljaju kao VI čestitam
gost 08.06.2017. 12:46
JADAN JE NAROD KOJI SLAVI SVOJE ZLOCINCE
velika uvreda za mostarce 08.06.2017. 13:23
Ovaj thompsonov koncert koji je organizovao Dragan Covic je velika uvreda za sve postene gradjane mostarce i bosance,osim izgleda za covicevog brata Bakira izetbegovica i njegove poltrone iz mostarskog SDA posto se isu ni oglasili ni bunili.Ove proteste sto je zabranila coviceva policija,trbao je organizirati Bakir izetbegovic i biti na celu tih protesta isto kao i Covic na celu organizacije podrske ratnim zlocincima.
u pravu si 09.06.2017. 10:16
samo sto kakir nikada nece biti prvi nigdje... previše je to kukavično smeće da bi preduzelo tako nešto radije će on iz pozadine (kao u ratu bankarski pacov) ko fol negodovati a u suštini odobrava bratovu poilitiku... Čović-Kakir= braća mater ima jebem obojici fašističku
Prikaži još