19.05.2017. / 11:19h Politika - Predsjednik PDP-a

Borenović: Dodik možda sprema moju likvidaciju

Borenović: Dodik možda sprema moju likvidaciju
Branislav Borenović, predsjednik PDP-a je rekao da Milorad Dodik, predsjednik RS, možda sprema njegovu likvidaciju. Odgovarajući na optužbe Dodika da nemaju racionalan stav, već imaju potrebu da se pokažu i dokažu, Borenović je rekao da je u svakom trenutku spreman na TV duel o tome čija imovina je vrijednija.

"Sa zadovoljstvom prihvatam njegov poziv da uporedimo šta ko ima, šta ima moja a šta njegova porodica.  Pa da uporedimo našu kuću od 390 kvadrata i garažu i njegove kuće, vile i objekte od desetine hiljada kvadrata. Da uporedimo ko je kako to zaradio, odakle su izvori, da li su plaćeni porezi, pa da vidimo koliko je ko bogat", rekao je Borenović, na pres konferenciji koju je održao ispred Narodne skupštine Republike Srpske.

Poručio je Dodiku da će odgovarati za milionska sredstva kada bude usvojen zakon o ispitivanju porjekla imovine. Napominjemo, Dodik je sinoć rekao da njega ne zanimaju stranci i šta oni kažu, kao što zanimaju Borenovića, Govedaricu, Crnatka i ostale koji se pogube pred strancima, nemaju racionalan stav, već imaju potrebu da se pokažu i dokažu.

"Zašto pred njima ne kažu da BiH ne funkcioniše, da ne izmiruje svoje obaveze, već pričaju na Republiku Srpsku i napadaju sve što je u Srpskoj? Na taj način oni kao indijsku svetu kravu čuvaju svoje fotelje i svoje sitne karaktere za male pogodnosti koje dobijaju u Sarajevu. To su te junačine koje nama danas pokušavaju da predstave da se bore za nacionalne interese", istakao je Dodik sinoć u emisiji "Pečat" na RTRS-u.

(Vijesti.ba / NN)


Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


MAMU TI RUMENU! 19.05.2017. 12:14
Borenovicu jesi imao butik koji ti je zatvorila poreska, jer si kao zadnji svercer prodavao po gradu košulje!? Je li ti žena bila 8 godina u kreditnom odboru Balkan investment banke!? Jesi si rodjenu sestru zaposlio u Investiciono-razvojnoj banci RS!? I to sve kao opozicionar, sta bi tek radio na vlasti!
Vlast slast 19.05.2017. 12:45
Bio je na vlasti on u prvoj Dodikovoj vladi 2006 do 2010 je bio ministar omladine ,porodice i sporta.......a onda je njegova partija izasla iz kolacije sa dodikovcima pred izbore 2010 negde u ljeto vjerovatno zbg pogresne procjene da ce dodik izgubit 2010.. Sve sto ima pokrao je za 4 godine ministarskog mandata
KO AKO LOPOV NAJVISE NE VICE...DRZITE LOPOVA.......KAKVA LOPOVINA 20.05.2017. 11:58
DJE JE HRVATSKI FBI.....CAJKAN.. MEKTIC DA GA STRPA U CUZU...MAMU MU DIPLOMIRANU KRIMJURACANSKU HRVATSKU
Prikaži još