19.05.2017. / 08:31h Politika - Milorad Dodik

"Hoyt Brian Yee iznosi laži o stanju u regionu prizivajući intervencionizam"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da zvaničnik američkog State Departmenta Brian Hoyt Yee iznosi laži o stanju u regionu, pozivajući ili priželjkujući intervencionizam.

"Mislim da će se BiH, ukoliko dođe do pojačanog intervencionizma međunarodne zajednice, raspasti i da je više niko ne može sastaviti", rekao je Dodik.

Dodik je dodao da BiH jeste propala zemlja, da je tome najviše doprinio Hoyt Yee i stara američka administracija, čije izmišljotine o secesiji govore o njihovoj prepadnutosti.

"Hoyt krivi ljude ovdje na terenu, a mi svi znamo da je on bio glavni koji je ovdje upravljao, i ako BiH nema šanse, onda su, po toj logici, on i stara administracija tome najviše doprinijeli", rekao je predsjednik RS-a.

Dodik je naglasio da vjeruje u novu američku administraciju koja govori da se neće miješati u unutrašnje stvari i da tu vidi, možda, priliku za BiH da se u okviru važnih grupacija, entiteta i naroda sjedne i dogovori koncept BiH koji je održiv.

"Ukoliko to ne bude moguće, zašto bi bila isključena mogućnost naroda koja je svakome u svijetu data kroz povelju UN, pravo na samoopredjeljenje", dodao je Dodik.

Zamjenik pomoćnik američkog državnog sekretara za Euroaziju Hoyt Yee je pred Podoodborom američkog Kongresa za vanjske poslove, između ostalog, rekao da Rusija podriva napredak na Balkanu, da za to postoji naoročito snažan interes i pokušaji u Republici Srpskoj.

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


CAR 19.05.2017. 09:41
DODIK JE CAR SVIH CAREVA.
@ 19.05.2017. 10:13
U cara Duduka KRMEĆE UŠI
guest1495182986 19.05.2017. 10:36
Razmnišljaš li lopove svoga cara kako narod propada i gladuje kod tvog cara jebo te takav car u kojem borac RS nema nikakvih prava kod mafije koja godinama sve opljačka u RS .
Baja,veći car od kneza Lazara! 19.05.2017. 10:48
Živio car Republike Srpske,živio naš Milorad Dodik, koji će,ako Bog da,i naredne narodne izbore uz pomoć naroda uzeti!On je jedini koji razumije ovaj napaćeni i krezubi narod i on je jedini koji nas brani od sarajevskog fudametalinzma i one Aljine islamske dekoracije,s kojom oće da je ovo Teeeran,iz kojeg smo jedva živu glavu izvukli,kad je rat stao i kad se prestalo pucati,Bog blagoslovio našeg turističkog vodiča Momčila!Nisu Baji džabe Amerikanci dali nadimak „Guardian of Srpska“,što znači da je omiljen međ narodom,da narodu isplaćuje redovno plate,da nije na crnoj listi i da je zaštitnik naroda!Dabog da mu se i ruke pozlatile,s kojima će napaćenim i krezubim željezničarima prebaciti krvavo zarađene plate,a na to sve,sin mu se ne drogira!Hvala ti Milorade za onu Nektarušu od neki dan,odužićemo ti se,života nam!Živio najbolji,najpravedniji, najpošteniji,najobrazovaniji i najkuturniji političar u suverenoj,nezavisnoj i međunarodno priznatoj Republici Srpskoj!Živio Baja Bajazite!
ZA CARA 19.05.2017. 10:55
MA POPUŠIO BI CARU KURAC !
guest1495189673 19.05.2017. 12:27
Dodick je obicni upotrebljeni kurton.
Prikaži još