17.05.2017. / 09:53h Kultura - Velika prilika za grad

Podržana kandidatura Mostara za Europsku prijestolnicu kulture

Podržana kandidatura Mostara za Europsku prijestolnicu kulture
Na forumu o mogućoj kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture, Grad Mostar je dobio potporu u pristupanju ovome projektu, priopćeno je iz Odjela za društvene djelatnosti toga grada.

Forum, koji je održan 15. maja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, okupio je sve relevantne institucije, pojedince, udruženja i ustanove iz oblasti kulture Grada Mostara.
 
U dvosatnoj raspravi, uz prezentaciju osnovnih informacija o kandidaturi, izneseni su korisni prijedlozi, stavovi i sugestije. Dana je potpora tome procesu i aktivnostima koje Grad Mostar, u okviru svih segmenata kulturnog djelovanja, treba poduzeti kod ostvarivanja kandidature.
 
Taj grandiozni kulturni projekt, prema zaključcima foruma, iznimna je prilika da Mostar kroz kulturu unaprijediti svoje okružje u svim aspektima življenja.
 
Forumu je nazočilo 87 sudionika iz cijeloga Mostara koji su aktivnom raspravom otvorili više aspekata kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine. Krajem 2017. bit će objavljen poziv za prijavu gradova-kandidata za prestižnu titulu "Europske prijestolnice kulture 2024. godine", a svoje kandidature moći će podnijeti i gradovi iz Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!