16.05.2017. / 23:15h Zanimljivosti - Video Haruna Mehmedinovića

Fantastični timelapse Sarajlije prikazuje neobičan atmosferski fenomen

Fantastični timelapse Sarajlije prikazuje neobičan atmosferski fenomen
Najnoviji video Haruna Mehmedinovića, snimatelja i fotografa koji radi za BBC Planet Earth i National Geographic, samo je još jedan u nizu dokaza da je ovaj rođeni Sarajlija trenutno jedan od najboljih u ovoj branši na svijetu.

Mehmedinović je kratki film od tri minuta napravio u okviru projekta SKYGLOW, koji ima za cilj da probudi svijest ljudi o opasnostima zagađenja vazduha u Sjevernoj Americi.

U saradnji sa "International Dark-Sky Association" on je uspio da napravi ikonične snimke čuvenih predjela Velikog kanjona, ali sa akcentom na neobičnom atmosferskom fenomenu - inverziji oblaka.
 
Čitavo more hladnog vazduha koje je oformilo oblake ostaje zarobljeno u kanjonu dok ga odozgo pritiskaju vlaga i topao vazduh, piše Noizz.

Harunov objektiv je uhvatio njihov pokušaj da se oslobode iz ovih nemilosrdnih stjenovitih ruku - i ostaviće vas u dubokoj zapitanosti...
 

SKYGLOWPROJECT.COM: KAIBAB ELEGY from Harun Mehmedinovic on Vimeo.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!