Sarajevo -4.1 °C Petak 27.11.


01.04.2011. / 19:50h Ljepota i Zdravlje - Vitaminsko rješenje / Ilustracija

Vitaminska rješenja za savršen izgled

Vitaminska rješenja za savršen izgled
Koji je dodatak prehrani potreban baš vama? Ako je vaša prehrana iz bilo kojeg razloga jednolična, neredovita i lišena vrijednih namirnica bogatih vitaminima, mineralima i aminokiselinama vrijeme je da uzmete dodatke prehrani. Svjež i blistav izgled kože, zdrava kosa i lijepi, čvrsti nokti postižu se isključivo kontinuiranom izgradnjom...

...iznutra, stoga ne postoje instant rješenja.

Suha koža

Posegnite za dodatkom prehrani koji sadrži vitamine B skupine te vitamin A, kao i esencijalne masne kiseline i aminokiseline cistein i metionin.

Koža puna akni

Posegnite za proizvodom koji osigurava vitamin A (ili beta –karoten kao njegov prekursor), vitaminima B skupine te cink.

Bore

Pomoći će Vam dodatak prehrani koji sadrži antioksidanse, prije svega beta- karoten odnosno vitamin A te vitamine C i E, selen i cink. Osim dobro poznatih vitamina i minerala, biljni svijet sadrži mnoštvo biljnih hemikalija s antioksidativnim djelovanjem, koje svoje povoljno djelovanje polučuju primijenjeni i „izvana“ i „iznutra“., prenosi Net.U borbi protiv bora pomoći će i oralno uzimanje koenzima Q10, osnovnog tjelesnog koenzima, čija se sinteza smanjuje starenjem. Osim što štiti od štete izazvane UV zračenjem koenzim Q10 primijenjen lokalno na koži i oralno u dozi 60 mg/dan ima dokazan utjecaj na smanjenje bora. Mehanizam njegovog djelovanja na koži je poticanje sinteze kolagena i elastina, obnavljanje kože i antioksidativno djelovanje. Važno je napomenuti da antioksidanski imaju sinergijsko djelovanje, drugim riječima najbolji se rezultati postižu njihovim kombiniranim unosom.

Podočnjaci

Od koristi mogu biti dodaci prehrani koji sadrže odgovarajuće doze vitamina C, kalija i sumpora.

Ožiljci koji sporo zacjeljuju

Od koristi mogu biti proizvodi koji osiguravaju vitamin K i vitamin C.

Lomljivi nokti

Posegnite za dodatkom prehrani koji osigurava vitamine B skupine posebice biotin te vitamine A i C kao i kalcij i željezo.

Bijele tačkice na noktima

Pomoći će Vam cink.

Slaba i beživotna kosa

Posegnite za proizvodom koji osigurava esencijalne masne kiseline, posebice omega-3, vitamine B6, B12 folnu kiselinu i biotin kao i aminokiseline cistein i metionin.

Do rezultata strpljivo

Kada se govori o periodu uzimanja dodataka prehrani za ljepotu kože, kose i noktiju u obzir valja uzeti činjenicu da složeni procesi obnove traju određeno vrijeme: kosa naraste oko 1 cm mjesečno, nokti 3-4 milimetra, a potpuna obnova površinskog sloja kože traje 28-32 dana. Stoga su prvi učinci uzimanja takvih proizvoda vidljivi tek nakon 4-5 tjedana ako je riječ o koži, dok rješavanje problema s kosom i noktima zahtijeva najmanje 3 mjeseca.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak