Sarajevo 11 °C Nedjelja 30.04.


21.04.2017. / 19:02h Politika - SDS - Saopćenje za javnost

Dodik se još više upetljao u svoju mrežu laži koju je godinama pleo sa Livneom

Dodik se još više upetljao u svoju mrežu laži koju je godinama pleo sa Livneom
Iznoseći podatke da predstavništvo Republike Srpske u Izraelu postoji u skladu sa izraelskim zakonima i da se radi o privrednom društvu (predsjednik RS-a) Milorad Dodik se još više upetljao u svoju mrežu laži koju je godinama pleo sa Arieom Livneom, takozvanim šefom predstavništva, saopštila je danas Srpska demokratska stranka (SDS).

U saopštenju se navodi da se predstavništva Republike Srpske u inostranstvu osnivaju Uredbom o uslovima za formiranje i rad predstavništava RS-a u inostranstvu koje donosi Vlada Republike Srpske i dodaje da je tim uredbama  određeno da predstavništva predstavljaju „neprofitne organizacije koje osniva Vlada RS-a“.  

S obzirom na dopis Ministarstva inostranih poslova Izraela u kome se kaže da je Predstavništvo RS-a u Jerusalimu zatvoreno 31.decembra 2013. godine, SDS pita Vladu RS-a po kom pravnom osnovu je tokom protekle tri godine isplatila više od milion KM privrednom društvu koje vodi Arie Livne, a koje se i dalje predstavlja kao zvanično predstavništvo Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

SDS ističe da je “očigledno  da je Vlada Republike Srpske nezakonito prebacivala sredstva građana privatnoj firmi u Izraelu koju vodi Arie Livne”.

SDS traži  od Vlade RS-a da javnosti objasni kakve je koristi Republika Srpska imala u protekle tri godine od djelovanja takozvanog predstavništva RS-a u Izraelu koje je nezakonito nakon svog zatvaranja uzelo više od milion konvertibilnih maraka građanima RS-a.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 44

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Trim 21.04.2017. 22:27
Nemoj na Mileta, taj ima dozvolu svog naroda da ih jase dok ne crknu. Ovce se prepoznaju pa udri minuse na komentar. Hahahaha
Jah jah bona jarabi u federaciji ruze cvjetaju)))))) 22.04.2017. 12:58
Ajde konvrtiti malo morate vise amerima titrati muda da bi vam se dopustila jos jedna Srebrenica i da opet mozete kukati dvadesetak godina i heljp heeeeeljp boznia heeeeeljp cetnici nas pobise dajte nam para i vodite hanume da pricaju po svjetu kako su silovane. Majmune ajde kod Keljmendija na dnevnicu i guli koru hljeba kad si sve izdao i prodao.
@Jah jah bona jarabi u federaciji ruze cvjetaju)))))) 22.04.2017. 13:10
Ne jedi govna krkanu jedan. Nismo raprodali svoje kompanije i nismo izdali ni komadic Bosne, kao sto su tvoji sunarodnici izdali kolijevku srpstva za samo sedamdesetak dana. Bile ste kurvini sinovi heroji ubitijati zene i djecu, a kada je krenula vojska na vojsku izdali ste Kosovo siptarima, a od naroda u Bosni postali ste bosanksi srbi, smjesteni u rezervatu kao Indijanci, gdje vas svaki dan poglavca Dodi jeben u mali mozak, jer nigdje niste drugo prispijeli. Zivit u drazavi koju mrzite, a morate joj se pokoriti, je gore nego sto ste zivili pod Osmanlijskim carstvom. Tako vam i treba.
BBB 21.04.2017. 22:26
Ni jedna vojska ne uništi i ne porazi srbe kao Miletova
Poturčenjak 22.04.2017. 09:33
Ooooooooooooooo pa đe si ti Turčine stari, čekam te da malo zaplešemo.....ojhaaaaaaaaaaaaaa____https://www.youtube.com/watch?v=48laJC8wYl4
Bosnjak 21.04.2017. 19:46
genocidni mehkonja htio zajebat genocidnog zidova e to nece moci nikad
guest1492798482 21.04.2017. 20:14
I ova SDS hoce sve kradje da otkrije pa nije to fer.
kredit na kredit 21.04.2017. 19:59
Salonska opozicijo RS ,napreduje veliki baja sa koalicijom i hobotnicom prema bankrotu i dužničkom ropstvu naroda RS.
Prikaži još