21.04.2017. / 17:00h BiH - Dobra saradnja

Reis Kavazović primio direktora Generalne direkcije vakufa Republike Turske

Reis Kavazović primio direktora Generalne direkcije vakufa Republike Turske
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je primio Adnana Ertema, direktora Generalne direkcije vakufa Vlade Republike Turske, sa zamjenicima.

Sastanku su prisustvovali i direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaid Zajimović i direktor Uprave za ekonomske i finansijske poslove Rijaseta IZ u BiH Zejnil Rebihić, javlja MINA.

Adnan Ertem je doputovao u BiH kako bi prisustvovao današnjem otvaranju manifestacije „Dani vakufa“. Generalna direkcija vakufa Vlade Republike Turske ima dugogodišnju dobru suradnju sa Vakufskom direkcijom Islamske zajednice u BiH i trenutno je u realizaciji jedanaest zajedničkih projekata širom BiH od obnove Aladže džamije u Foči preko Šarene džamije u Travniku do Baščaršijske džamije u Sarajevu.  Ovom prilikom planirano je potpisivanje i nova tri protokola o realizaciji zajedničkih vakufskih projekata.

Reisu-l-ulema je zahvalio Adnanu Ertemu na podršci projektima IZ i čestitao dvjema vakufskim direkcijama na dobroj saradnji.


(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!