Sarajevo 11 °C Nedjelja 30.04.


21.04.2017. / 12:31h Politika - Čašćenje limuzinama

Nema krize: Nova vozila za Vladu RS

Nema krize: Nova vozila za Vladu RS
Uprkos brojnim finansijskim problemima, premijerka i pojedini ministri odučili su da se počaste novim službenim automobilima.

Željka Cvijanović počastila se novom limuzinom. ’’Audi A8’’ – cijena 200. 000 maraka.
 
Novim službenim automobilom Vlada je počastila i pratioce iz premijerkinog ličnog obezbjeđenja.
 
Novi ’’Passat’’. Cijena 70.000 KM. To su informacije koje su se pojavile u javnosti. Standardno, iz Vlade na sve to – nema odgovora.
 
Da se održi nivo – potrudio se i ministar trgovine i turizma, Predrag Gluhaković. Poznat je po tome što izbjegava odgovore na novinarska pitanja, ali, zato ne bježi od luksuza.
 
Ministarstvo planira da za novi automobil potroši 114 hiljada maraka. Trenutno raspolažu sa četiri. Ministar tvrdi da je nabavka novog vozila neophodna jer su postojeća stara.
 
Početkom februara i Ministarstvo finansija RS „ponovilo“ se sa tri nova službena automobila marke „pežo“. Cijena jednog vozila sa kompletnom opremom dostiže cijenu i do 70 000 KM.
 
Opšta besparica i ekonomska kriza po svemu sudeći ne dotiče one koji sjede na Trgu Republike. Nabavka luksuznih vozila ’’prikrivena’’ je u stavci ’’Izdaci za nabavku postrojenja i opreme’’ u okviru budžeta za ovu godinu.
 
Revizori godinama upozoravaju na brojne nepravilnosti pri korišćenu službenih vozila. Utvrdili su da je broj automobila kojima raspolaže Vlada veći nego što bi trebao da bude.
 
Vozni park Vlade Srpske ima najmodernije automobile. Samo sedam ministarstava raspolaže sa čak 95 vozila. Revizija je pokazala da su službeni automobili korišteni u privatne svrhe, van radnog vremena.
 
Niko nije kažnjen za propuste. Bez obzira na brojna dugovanja, loš standard građana i tešku neimaštinu – vlast ne štedi na sebi.
 
Nastavljaju sa starom praksom – trošenja šakomi kapom na popunjavanje i onavljanje voznih parkova.


 
(Vijesti.ba / BN TV)


Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


1MART 21.04.2017. 12:40
Za nju nije ni Traktor
PREPORUCUJEM ZA TEBE..NOVI MODEL...AKUMULATOR 21.04.2017. 13:17
AKUMULATORSKI MOTOR IZ POTOCARA...KAZU KAD GA ZAKACIS NA LJEVO I DESNO JAJCE...PRSTI...I DOBIVA FENOMANALNU BRZINU...I OSTAVLJA VOZACA U SOKU.....
OVCE MOJE PASITE U TORU ETO VAMA ZELJKE NA MOTORU.. 21.04.2017. 18:51
OVCE MOJE PASITE U TORU ETO VAMA ZELJKE NA MOTORU..
salonska opozicijo RS 21.04.2017. 12:50
Umjesto da je vozd smjeni dobila za nagradu sto slusa vozda i radi za njega sve lose za narod auto skupoceno od kredita, kod gladnog i propalog naroda u rezimu.
Prikaži još