Sarajevo 10 °C Četvrtak 30.03.


20.03.2017. / 15:55h Politika - Dragan Čović

Vladajuća koalicija postoji 'od točke dnevnog reda do točke dnevnog reda'

Vladajuća koalicija postoji 'od točke dnevnog reda do točke dnevnog reda'
Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je danas u Mostaru kako je politička situacija u BiH zabrinjavajuća te da je evidentna ozbiljna kriza funkcioniranja vlasti na svim razinama.

Naime, danas je otkazana sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a na upit je li koalicija tehnička, Čović je odgovorio kako koalicija na entitetskoj i državnoj razini postoji "od točke dnevnog reda do točke dnevnog reda, kako je čiji interes".
 
- Drugim riječima, teško je i definirati tko je pozicija, a tko opozicija - izjavio je Čović nakon sjednice Predsjedništva HNS-a BiH.
 
Naveo je i to kako je siguran da izbora prije listopada 2018. godine neće biti, a za to vrijeme "treba nešto uraditi i treba funkcionirati i pokušati ispuniti planove, ne samo na europskom putu, nego i oko ključnih ekonomskih i životnih pitanja".
 
Najavio je kako će hrvatske političke stranke do kraja travnja, preko klubova zastupnika na entitetskoj i državnoj razini, pokrenuti nekoliko inicijativa ne bi li se krenulo s rješavanjem problema koji se već dugo guraju pod tepih.
 
- Moramo pronaći neko rješenje kojim ćemo probuditi odnose u BiH, da se pokrenu one aktivnosti koje smo mi sebi stavili u zadatak, a to je primarno stabilnost BiH, jačanje socioekonomskih potencijala s jedne strane, te osiguravanje europskog puta s druge strane - istaknuo je Čović.
 
Na današnjoj sjednici Predsjedništva HNS-a BiH u Mostaru, pored aktualne političke situacije, razgovarano je i o braniteljskoj populaciji.
 
- Razgovarali smo o zaštiti dostojanstva hrvatskih branitelja, u kontekstu procesa u Haagu, i šestorice predstavnika HVO-a, koji brane čast HVO-a i svih institucija koje su izložene optužbama. Dajemo im punu potporu da dokažu svoju nevinost pred Haškim tribunalom. Stat ćemo uz sve one koji su časno nosili odoru HVO-a i dati im potporu - poručio je Čović.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


SDA JE NAJBOLJA STRANKA ZA CJELOVITOST BIH NJENE SUVERENOSTI DRZAVE 20.03.2017. 16:11
SDA JE JEDINA STRANKA ZA BIH KOJA SE BORI ZA CJELOVITU I DEMOKRATSKU DRZAVU BIH UVJEK CU GLASATI ZA SDA DOK GOD POSTOJI TA STRANKA BIH STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE SVIH NARODA BIH
guest1490023876 20.03.2017. 16:31
POTPISUJEM! Mi ćemo nastaviti da se borimo za Bosnu i svoj narod. Mi želimo svoju državu. Jer je narod bez države kao porodica bez krova koja živi pod kišom. Ne želimo biti narod koji nema državu." Klali su nas, žene i djeca su nam ubijana, džamije nam spaljene, ali mi nećemo ubijati ženu i djecu, nećemo paliti crkve. Jer knjiga koju poštujemo nam to zabranjuje." Kada putujem u Evropu nikada ne hodam sagnute glave, zato što mi nismo ubijali djecu, žene niti starce i zato što nismo napali niti srušili niti jednu bogomolju." Potrebno nam je jedinstvo. Neki ljudi koji vole govoriti o cjelovitoj Bosni dijele bošnjački narod. Ne znam kako se može razbijati jedinstvo Bošnjaka i govoriti o jedinstvu Bosne. Ta dva jedinstva su povezana." ALIJA IZETBEGOVIC
Cjeloviti Fildzan!!! 20.03.2017. 16:38
23% i birajte arape ako zelite. Nas boli k....... A te snove o BH na teritoriju RS i HRHB, mozete i dalje samo da sanjate.
Nemojte biti grubi prema pusnjacima 20.03.2017. 18:23
Ipak je to malko veci fildzan
Kerempuh 20.03.2017. 18:43
Jeste, samo sto ce shkutori morati da nauce klanjati, i bice osuneceni. Uskurcili su se previse.
Raspisite Covicu vanredne 21.03.2017. 07:03
izbore da se rijesimo vas za sva vremena.
BiH 20.03.2017. 16:42
Boban-Karadzic-Tudzman-Milosevic-Dodik-Covic.....................Pametnome dosta...... Nasa borba NE SMIJE STATI ovdije,, HRVATI/HERCEGOVCI SU GORI OD SRBA..
hm 20.03.2017. 18:24
Jos nam ovaj prica o nekakvim TOCKAMA. sve ga j......lo.
Opomena 20.03.2017. 16:38
Skutori-------------"NOSIOCI EUROPSKI VRIJEDNOSTI".......................BUHABUHAHBUHAHAHAH
skutori su u evropi- eu putovnica 20.03.2017. 18:19
A ti i tebi slicni?
Odgovor za skutori su u evropi- eu putovnica 21.03.2017. 03:31
A nisu se dalje makeli od hercegovine i granice sa hrvatskom.Primitivac ce uvijek ostati primitivac :))))
Ako koalicija ne funkcionira 20.03.2017. 16:44
Kako kazez Dodin mali raspisite izvanredne izbore i nama problema. Rijeseni su svi problemi.Dosta je tvojih ucijena.Ako imas muda , proglasi koaliciju nefunkcionalnom i sve kako treba.Budi hrabar pedercicu.
Prikaži još