Sarajevo 9 °C Ponedjeljak 27.03.


02.03.2017. / 18:36h Loš - Policija istražuje slučaj

Snajperi u Srebrenici

Snajperi u Srebrenici
Službenici Policijske stanice Srebrenica su obavili protivdiverzioni pregled u ovom objektu u kojem je u 12.30 sati trebalo da bude održan prijem, a kojem je trebalo da prisustvuje i potpredsjednik RS Ramiz Salkić.

U Domu kulture u Srebrenici jučer je, neposredno prije održavanja prijema povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, pronađeno šest optičkih nišana za puške, koje je iz zgrade pokušao da iznese radnik Turističke organizacije.

Po saznanjima EuroBlica, službenici Policijske stanice Srebrenica su obavili protivdiverzioni pregled u ovom objektu u kojem je u 12.30 trebalo da bude održan prijem, a kojem je trebalo da prisustvuje i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.

Tokom pregleda objekta jedan policajac zaustavio je službenika TO Srebrenica, koji je izlazio iz kancelarije noseći u rukama kartonsku kutiju. Na pitanje policajaca šta je unutra, rekao je da nosi tonere za štampač.

Policajac je tražio da otvori kutiju i unutra pronašao optičke nišane.

Kako saznaje „EuroBlic“, radnik TO je policajcima rekao da ga je prije protivdiverzionog pregleda pozvao drugi radnik S.J. i rekao mu da iznese kartonsku kutiju sa optičkim nišanima, a nakon pregleda vrati u kancelariju.

Policija istražuje slučaj i porijeklo optičkih nišana.

(Vijesti.ba / DEPO)


Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Novabila 02.03.2017. 20:20
Ma dajte molim vas, profesionalni ubojica ne ostavlja iza sebe optičke nišane, pa u filmovima smo to vidjeli a ovo je mogao donijeti bilo ko .
Novabila 02.03.2017. 19:55
U jebote dajte ramizu kučnu pratnju od pet policajaca, vrlo važna ličnost na balkanskim prostorima ko Gavrilo Princip . A ko je taj Ramiz?
NIJE... 02.03.2017. 20:04
...bitan Salkić....otkud snajper u Domu kulture....razočarao si me..juče sam ti lajkovao a ovo danas...hmhm
guest1488536829 03.03.2017. 11:27
Ramize od kada ti posjecuješ dom kulture, zar tvoja stranka nije uništila kulturu u BiH!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak