Sarajevo 13 °C Petak 24.02.


17.02.2017. / 15:49h Politika - Fadila Memišević

Biće predat zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije

Biće predat zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije
Zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije za genocid ide sljedeće sedmice Međunarodnom sudu pravde u Hag, kazala je za RSE predsjednica Društva za ugrožene narode Fadila Memišević uoči skupa u Sarajevu na kojem se razmatra opravdanost podnošenja zahtjeva za reviziju tužbe.

"Namjera je da probosanske snage saslušaju prezentaciju ekspertnog tima koji je sačinio naš zahtjev za reviziju naše presude, da se obave te konsultacije. Uglavnom je taj zahtjev gotov i zahtjev za podnošenje revizije presude ide sljedeće sedmice", kazala je za RSE predsjednica Društva za ugrožene narode Fadila Memišević.
 
Skup se održava na inicijativu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i kako je ranije najavljeno, ali nije potvrđeno, Izetbegović bi danas mogao da saopšti i zvanično da li će zahtjev biti podnesen ili ne.
 
Savjetovanju, koje se održava u organizaciji Fondacije "Pravda za BiH" i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, prisustvuju stručnjaci iz oblasti prava, zvaničnici iz institucija BiH i nevladinih organizacija.

Još juče je u Predsjedništvu BiH održan sastanak Izetbegovića sa pravnim ekspertima koji su u proteklom periodu radili na analiziranju opravdanosti podnošenja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.
 
Nakon petosatnog sastanka, Izetbegović nije želio dati izjavu za medije.
 
Ovaj sastanak i postupke određenog broja političara predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH Mladen Bosić ranije su ocijenili kao opasnost od urušavanja ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine, na štetu interesa Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.
 
Rok za podnošenje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije ističe 26. februara.

 

(Vijesti.ba / RSE)

 


Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


Jel 17.02.2017. 16:06
Jel i ona pravnica ko one babetine iz Srebrenice,pa nema naroda na svijetu da ima vise pravnika od ovi nasi potirica.
Kakvi smo da smo 17.02.2017. 16:23
Kakvi ste tek onda vi, kad od nas ni zvaku ne mozete dobiti a kamoli drzavu.
MA STA ZASJEDATE ---DIZETE TU TUZBU PROTIV GENOCIDASA I NJIHOVIH JATAKA SRBALIJA I PLACENIH IZ 17.02.2017. 18:14
MA STA ZASJEDATE ---DIZETE TU TUZBU PROTIV GENOCIDASA I NJIHOVIH JATAKA SRBALIJA I PLACENIH IZDAJNIKA -- PROTIV OVOG PLACENOG CETNIKA MOORA, PROTIV ONOG GLUPOG PROFESORA SOFRADZIJE- PA PROTIV PJANDURE SENADA AVDICA , PA PROTIV ONOG GADA SRPSKOG EMIRA SULJAGICA , JEBO GA VUCIC U ONA USTA ZVALJAVA---
Koga mi da tuzimo 17.02.2017. 17:31
Sta da radimo mi Srbi koji smo vijekovima zivjeli na podrucju Federacije a vi ste nas tako bezobrazno ocistili? Koga mi da tuzimo za genocid?
!!!!!!!!!!!!!TO BAKIRE SADA ZAJEDNO SA GENOCIDASIMA TREBAMO JEBATI MAJKU I NASIM IZDAJNICIMA , SR 17.02.2017. 18:34
!!!!!!!!!!!!!TO BAKIRE SADA ZAJEDNO SA GENOCIDASIMA TREBAMO JEBATI MAJKU I NASIM IZDAJNICIMA , SRBALIJAMA, SOFRADZICU. SENAdu avdicu , emiru suljagicu, onom janatanu mooru koji radi za srpske interese i svima onim koji su radili protiv tuzbe a za cetnicke interese,,,
Tuzite Krajisnika , Karadzica, Koljevica i ostalu bandu genocidnu, 17.02.2017. 21:09
koja vas je gurnula u sumanutu genocidnu agresiju na vase komsije i koja vas je i nakon rata nagovorila na suludo iseljavanje iz svojih domova...
guest1487403105 18.02.2017. 08:31
Nije vas niko ocistio is Federacije, sami ste se odselili jer niste smjeli cekati nasu policiju da ispita sta ste radili od 1992 do 1995. A puna vas je RS koji su okrvavili ruke a nije vas jos pravda stigla ali polahko. A sto se tice ciscenja prvo dokazi da ste ocisceni, navedi pravosnaznu sudsku rpesudu za to pa tek onda otvori svoja zvaljava usta.
--LLL 18.02.2017. 11:32
BAKIRE JEBEM TI FAMELIJU HIHIHIHIHH
Cedomir Miroljub 17.02.2017. 17:01
TUZITI ISLAMISTE ZA RADIKALIZAM,,,,,,DHADIZAM, ,,,,,,DA,,,DODU,,,SEBI,,,,,TO,,,SE,,,,UKORIJENILO,,,,U,,DUSI,,,,PA,,IM,,IZGLEDA,,,,NORMAL NO, ,,,,,,SVE,,MENI,,,NEK,,,SE,,SVE,,,ZELENI,,,,VEC,,,JE,,PREVISE,,,KOSTALO
MA STA ZASJEDATE ---DIZETE TU TUZBU PROTIV GENOCIDASA I NJIHOVIH JATAKA SRBALIJA I PLACENIH IZ 17.02.2017. 18:14
MA STA ZASJEDATE ---DIZETE TU TUZBU PROTIV GENOCIDASA I NJIHOVIH JATAKA SRBALIJA I PLACENIH IZDAJNIKA -- PROTIV OVOG PLACENOG CETNIKA MOORA, PROTIV ONOG GLUPOG PROFESORA SOFRADZIJE- PA PROTIV PJANDURE SENADA AVDICA , PA PROTIV ONOG GADA SRPSKOG EMIRA SULJAGICA , JEBO GA VUCIC U ONA USTA ZVALJAVA---
Prikaži još