Sarajevo -3 °C Četvrtak 19.01.


12.01.2017. / 09:46h Regija - Ivica Dačić

Grabar-Kitarović laže da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma

Grabar-Kitarović laže da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović još jednom grubo napala Srbiju, a tvrdnjama da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma izrekla očiglednu laž.

On je upitao kako se drugačije može nazvati nego ustaštvo i fašizam kada se u najvećem stratištu Srba, Jevreja i Roma - Jasenovcu podiže tabla sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

"Šta je nego ustaštvo i fašizam kada se u mnogim gradovima Hrvatske daju ulice Miletu Budaku, Pavelićevom ministru, poznatom po doktrini da srpsko pitanje treba riješiti tako da trećinu pobiju, trećinu pokatoliče i trećinu protjeraju", pita Dačić. ‎

On je zapitao šta je i rehabilitacija Alojzija Stepinca, vikara ustaške vojske, koji je bio na čelu komisije za pokatoličenje Srba, šta je spomenik ustaškom teroristi Barešiću, koji je ubio ambasadora Rolovića.

"Da se neće možda desiti da u Nemačkoj ili Austriji igdje čujete ili vidite nacistički pozdrav ili da neko u Njemačkoj da Geringu ili Himleru ulicu? I kako onda u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma", kaže Dačić.

On je napomenuo da se Kitarovićeva pita od koga se Srbija brani pa nabavlja avione, a ne pita se koga to Hrvatska hoće da napadne pa nabavlja lansirne rampe.

"Podsjetiću da je Nezavisna Država Hrvatska, nacistička ustaška tvorevina, okupirala dio Srbije do Zemuna, Šapca i Novog Sada, kao i cijelu BiH", dodao je Dačić.

On je istakao da se u jednom slaže sa predsjednikom Hrvatske – da se treba okrenuti budućnosti i zato treba dijalogom i hladnom glavom rješavati pitanja iz prošlosti i tražiti zajedničke interese, navodi se u saopštenju iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"Srbija je na to spremna, ali nije spremna da trpi uvrede i poniženja", poručio je Dačić.

 

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


BOSANKA PITATA DACICA 12.01.2017. 10:45
Kako glupa pitanja postavljas HRVATSKOJ PRESJEDNICI ? Jesi li drogiran, pijan ili psyhicki bolestan?Pitam se kako mozes da kritikujes Hrvatsku zbog naoruzanja kad se vi hvalite sa RUSKOM NAORUZANJEM? HRVATSKA nabavlja naoruzanje da bude spremna da je ne napadnu ponovo isti oni kao sto su je napali 1991/1992! Zeli zemlju da zastiti od drzave AGRESORA koja je 1991/1992 napala Jugoslaviju i rasturila! Zeli DRZAVU Hrvatsku da zastiti od AGRESORA koji je napao KOSOVO, SLOVENIJU, HRVATSKU, BOSNU I HERCEGOVINU! KOJE DRAZO MIHAJLOVIC? KOME STE PODIGLI SPOMENIK? JELI ON ZLOCINAC_CETNIK? DALI SU HRVATI POKLATI U RATU; MUSLIMANI I DRUGA NACIJA I RELIGIJA? KOJE KARADZIC; MLADIC; MILOSEVIC; KRAISNIK; itd? STA SE DESAVA U BOSNI I HERCEGOVINI, ZASTO PODRZAVAS rs I DODIKA? KOME SE SLAVI PRAZNIK 9. JANUAR-kakav je to praznik? ZASTO SE MIJESATE U SUSJEDNE ZEMLJE? KOME SU PODIGNUTI KRSTOVI SPOMENICI I SPOMEN PLOCE PO BiH?POSTAVI PRVO PITANJE SRBIMA U SRBIJI I BiH I HRVATSKOJ? NE KRITIKUJ HRVATSKU
Nik 12.01.2017. 17:16
Aj ne lupetaj, nego obnovi istoriju, nepismena si.
Sing 12.01.2017. 17:18
Nemaš ti pojma,nepismena
sarajlija 13.01.2017. 09:17
Jedno pitanje za tebe: Puši li se tebi kad se kupaš?
Komex 12.01.2017. 10:21
Vecg Fasiste nema od tebe i tvog vuje i starog vojvode.
Roko 12.01.2017. 10:03
U Srbiji ima četnistva i fasizma. U Parlamentu Vam sjedi Šešelj fašist, profesor na fakultetu baca Jana-vodu studentici koja je pila, a taj dio niste objavili u medijima, svi natpisi su na ćirilici, a sadasnja vlast je bila i sada je DUBOKO CETNICKA I RADIKALNA I FASISOIDNA!Koliko Hrvata imate u Parlamentu?
Za Roka 12.01.2017. 11:39
ne brini pročitani su oni od Evrope davno,u EU neće NIKADA mogu jedino sa smradovima rusima.Cijela evropa zna da je Srbija kaos i četnička zemlja tako da budućnosti nemaju...
Belaj Beg 12.01.2017. 10:35
Kolinda je poglavnica .
guest1484215011 12.01.2017. 10:56
A ŠTA JE SA DRAŽOM , DIMITRIJEM , MILANOM ? I DA NE NAVODIM DALJE !
Prikaži još