11.01.2017. / 20:03h BiH - Nakon rješenja o povlačenju vozila s pojedinih linija

Uprava GRAS-a najavljuje ostavke

Uprava GRAS-a najavljuje ostavke
Generalni direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća Sarajevo (GRAS) Avdo Vatrić najavio je večeras mogućnost da će uprava tog preduzeća podnijeti ostavku u slučaju da bude izvršeno rješenje Ministarstva saobraćaja KS o povlačenju vozila tog preduzeća s linija za Vogošću, Ilijaš, Lješevo i Kobiljaču.

- Počeli su da nam skidaju tablice s vozila i, po odluci resornog ministra, mi ne možemo da vozimo. U periodu prije rata u BiH, za područje općine Vogošća vozio je trolejbus, pošto te vrste saobraćaja sad više nema neko je to pretvorio u autobuske linije i dodijelio ih drugom prijevozniku - kazao je.      
 
Očekuje da ta odluka bude još jednom sagledana, te kaže da su zbog ljudi koji trebaju gradski prijevoz vozili danas i tako će i nastaviti „sve dok ne vidimo šta će se dešavati“.
 
- Skupština, Nadzorni odbor i Uprava GRAS-a odlučna je da, ako se nastavi ovo djelovanje Ministarstva saobraćaja KS protivno interesima javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu, ne podrži te odluke. U slučaju da budemo primorani, mi ćemo svi podnijeti kolektivne ostavke - kazao je.   
 
(Vijesti.ba / FENA)

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!