Sarajevo -4 °C Petak 20.01.


11.01.2017. / 13:53h Politika - U VSTV BIH

Ranko Debevec položio svečanu zakletvu za predsjednika Suda BiH

Ranko Debevec položio svečanu zakletvu za predsjednika Suda BiH
Sudija Ranko Debevec danas je položio svečanu zakletvu za predsjednika Suda Bosne i Hercegovine u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH).

Predsjednik Debevec je svečanu izjavu dao predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, u prisustvu potpredsjednica VSTV-a BiH Jadranke Lokmić Misirača i Ružice Jukić, drugih članova VSTV-a BiH, brojnih kolega iz Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine i drugih gostiju.

debevec-zakletva-1

Prilikom polaganja svečane zakletve, predsjednik Tegeltija je istakao uvjerenje da imenovanjem Debeveca nastupa nova era za funkcionisanje i rad Suda Bosne i Hercegovine, ističući da će predsjednik Debevec, kao rukovodilac institucije, doprinijeti povećanju povjerenja javnosti u rad Suda Bosne i Hercegovine i cjelokupnog pravosuđa, razvoju zdravih i profesionalnih odnosa u kolektivu Suda Bosne i Hercegovine te da će od njegovog imenovanja imati koristi svi građani Bosne i Hercegovine, pravosudni sistem u cjelini i sudije Suda Bosne i Hercegovine.

VSTV BiH je, tokom sjednice koja je bila održana 14. decembra 2016. godine u Mostaru, donijelo odluku o imenovanju Debevec Ranka na poziciju predsjednika Suda Bosne i Hercegovine.

debevec-zakletva-2
 
(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!

Top 10 komentara


ODMAH STE DO BOGA U ZEMLJI NAROD VAS GLEDA I ČEKA BOLJI ŽIVOT 11.01.2017. 14:52
Daj bože da bude najbolji od dosadašnjih i da pokaže narodu odmah svojim radom koja je ličnost na toj najvećoj Funkciji u BiH .
guest1484143720 11.01.2017. 15:08
Sretan rad da nas obradujete očekivanim poznatim rezultatima svima u BiH što pre.
Prikaži još