Sarajevo 2.2 °C Utorak 01.12.


19.03.2014. / 11:37h Regija - Darko Šarić

Šarić došao iz Venecuele švicarskim avionom?!

Šarić došao iz Venecuele švicarskim avionom?!
PODGORICA - Hapšenje i transfer najtraženijeg narko bosa Darka Šarića i danas je glavna tema crnogorskih medija, koji u prvi plan, nezvanično, ističu da se on predao u Venecueli, a da je u Podgoricu doputovao avionom tipa "golfstrim 550" švicarske kompanije "Džet avijejšn".

Na repu aviona koji je u Golubovce sletio juče oko 6.30 bila je zastava Švicarske i oznaka HB-JKC, pišu podgoričke "Vijesti" uz objavljenju fotografiju luksuzne unutrašnjosti letjelice.

Riječ je, kako se navodi, o avionu koji je oborio rekord u povezivanju gradova preletjevši od Seula u Južnoj Koreji do Orlanda na Floridi - 13.521 km za 14,5 sati.

Obično prevozi 8 putnika u punom luksuzu, ali može biti konfigurisan i za 18 putnika.

Podgoričke "Dnevne novine" objavile su specijalni dodatak pod naslovom "Slučaj Šarić", u kome su objavljeni tekstovi o biznisu, imovini, načinu rada i saradnicima najtraženijeg čovjeka iz regiona u protekle 4 godine.

Između ostalog, u ovom dodatku je objavljeno i da je renomirani svjetski časopis "Forbs" 11. juna 2013. objavio listu najbogatijih šefova podzemlja na svijetu, na kojoj se Darko Šarić obreo na visokom petom mjestu.

Pored drugih, na 10. poziciji je albanski narko bos iz Makedonije Daut Kadriovski. Njegov sunarodnik sa Kosova i Metohije, Naser Keljmendi, više nije na listi jer je uhapšen, a bio je na 17. mjestu.

Na prvom mjestu te liste je neprikosnoven vođa ruske mafije Semjon Mogilevič, za koga se procjenjuje da raspolaže sa 54 milijarde američkih dolara. Slijedi ga Mateo Mesina Denaro, sicilijanski kum Koza Nostre, poznat kao Dijabolik, sa imovinom od 48,5 milijardi dolara.

Na trećem mjestu je kinesko-tajvanski šef Trijade, Bijeli vuk Čang An-lo, "težak" 42 milijarde dolara, a četvrti je Hoakin Guzman Loera, zvani El Čapo, meksički šef Sinaloa kartela, "težak" 35,5 milijardi dolara.

Šarić je na petom mjestu najbogatijih narko bosova sa 27 milijardi dolara.

Ovaj rođeni Pljevljak ima 44 godine i svi sa "Forbsove" liste su stariji od njega 12 i više godina, izuzev Kolumbijca Henaa koji ima 42, a na toj listi za Šarićem zaostaje za 4 mjesta.

List piše i da je tokom jučerašnjeg dana podrška Darku Šariću stigla i sa društvene mreže Fejsbuk, te da su za nepunih šest sati od objavljivanja vijesti da je uhapšem formirane nove stranice za podršku.

Grupa "Pravda za Darka Šarića" napravljena je juče, a podršku ubrzo u vidu komentara i postavljanja fotografija Šariću je dalo skoro 2.000 ljudi.

Facebook stranica "Podržimo Dona Darka Šarića i ostalu ekipu" ima čak 4.871 pregleda.

Komentari ljudi sa Facebooka uglavnom su u korist Šarića, uz poruku da su mnogi crnogorski i srpski gradovi uz njega.

"Dobrodošao kući, najveći strani investitore! Izdrži", napisao je na stranici "Podrška Darku Sariću" jedan korisnik Facebook naloga.

S druge strane, veliki broj korisnika Facebooka smatra i da se Šarić već nagodio oko visine zatvorske kazene.

"Gdje smiju da ga diraju, ako progovori koliko im je love dao za njihovu lažnu kampanju, šta im je stanova pokupovao, što po Evropi, Americi, neće ih oprati ni Atlanski okean, bolje da ćute", napisala je jedna djevojka na novootvorenoj stranici podrške Šariću, prenijele su "Dnevne novine".

Ukupno na Facebooku Šarić ima podršku više od 10.000 ljudi, od kojih je većina iz Crne Gore i Srbije.

(Vijesti.ba)