Sarajevo 0 °C Četvrtak 26.11.


08.06.2013. / 12:09h Fudbal - Igor Štimac / vijesti.ba

Igor Štimac: "Moramo pobijediti u sve tri preostale utakmice"

Igor Štimac: "Moramo pobijediti u sve tri preostale utakmice"
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac nakon sinoćnjeg neočekivanog 0-1 poraza od Škotske u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Brazilu, nije tražio alibi.

"Ovo je težak poraz prvenstveno jer smo pred sobom imali protivnika koji po svojoj nogometnoj kvaliteti ne može parirati Hrvatskoj. No, ako se ne uđe na pravi način protiv bilo koje otočke ekipe možete nastradati, a to se nama upravo dogodilo. Gubili smo duele jer smo očekivali da će sudija svirati prekršaje koji su izostali. Nismo bili homogeni, nismo bili blizu u linijama kako smo trebali biti. I Strachan je u vezu ubacio pet igrača koji znaju igrati s loptom i koji su nam stvorili velike probleme.

Također, nedostajalo je i preciznosti u centaršutevima i udarcima na gol. Bio sam hendikepiran u taktičkom smislu izostankom nekih standardnih igrača, puno nam je falio Modrić, ali oni koji su večeras bili na terenu morali su ga nadomjestiti. Ne možemo se 'vaditi' na termin odigravanja utakmice, jer on je isti i njima i nama. Zbog ovoga poraza nećemo pokleknuti, mi ćemo se dići. Znali smo da imamo pravo na jedan kiks, on se dogodio i sada moramo pobijediti u sve tri preostale utakmice", rekao je Štimac.

(vijesti.ba)