Sarajevo 1 °C Petak 27.11.


09.04.2013. / 12:34h Regija - Ivica Dačić

Dačić: U Velikoj Ivanči kod Mladenovca desila se velika tragedija

Dačić: U Velikoj Ivanči kod Mladenovca desila se velika tragedija
BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić, koji se nalazi u posjeti Bosni i Hercegovini, današnji masakr u Velikoj Ivanči kod Mladenovca nazvao je velikom tragedijom. Komentirajući događaje iz Velike Ivanče Dačić je u Mostaru izjavio kako veću pažnju treba posvetiti ...

... drugim stvarima u društvu, a ne samo policijskom radu.

Dodao je kako prilikom izdavanja dozvola za oružje treba da postoje redovni pregledi.

Nakon sastanka sa predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom i premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem u Mostaru, Dačić je u izjavi za novinare višestruko ubistvo koje se dogodilo u Velikoj Ivanči kod Mladenovca okarakterizirao kao veliku tragediju.

„U posljednjim godinama je dosta primjera tog takozvanog porodičnog nasilja. Riječ je o jednom neočekivanom zločinu. Ništa nije ukazivalo da se to može desiti. Naravno to je velika tragedija. Vlada Srbije će danas imati vanrednu sjednicu", istakao je Dačić.

Premijer Srbije kazao je da ovakve stvari, koje se dešavaju u posljednjih nekoliko godina, sve više podsjećaju na druge zemlje u kojima je to česta praksa.

U mjestu Velika Ivanča kod Mladenovca u Srbiji, ubijeno je 14 osoba, među kojima i jedna beba, dok su dvije osobe u teškom stanju. Osumnjičeni za ovaj zločin je 60-godišnji Ljubiša B., kojem se ljekari bore za život nakon što se pokušao ubiti.

(Vijesti.ba/AA)