Sarajevo 1 °C Petak 27.11.


24.01.2013. / 17:02h SHOW - Foto: Anadolija

Hanka Paldum i Cenk Bosnali snimili duet

Hanka Paldum i Cenk Bosnali snimili duet
Nakon uspješne saradnje i dugogodišnjeg prijateljstva, jedna od najpoznatijih bosanskih izvođačica sevdalinke Hanka Paldum snimila je duet sa turskim umjetnikom bosanskog porijekla Cenkom Bosnalijem. Paldum i Bosnali posjetili su danas Ured za ...

... promociju kulture i turizma pri ambasadi Republike Turske u Sarajevu, gdje su u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija objasnili kako je došlo do njihove saradnje. 

Paldum je kazala kako se s Bosnalijem upoznala prije dvije i pol godine, kad je nastupala u Izmiru. Istakla je da se iz poslovne saradnje razvilo i prijateljstvo.

„Cenk je bio moj specijalni gost na koncertu za Dan žena prošle godine. Izazvao je ovacije publike i ostavio je sjajan utisak. Onda smo došli na ideju da napravimo nešto zajedno i da još više učvrstimo naš kontakt, saradnju i prijateljstvo“, kazala je Paldum.

Kako u posljednje vrijeme radi na novom albumu, Paldum je istakla da je dobila ideju da napravi i duet sa Bosnalijem. Kada je prvi put čula pjesmu koju je napravio Đeronimo, koji također radi na njenom albumu, kaže da je odmah pristala da je snimi.

„Bilo je oko pola tri ujutro kad sam čula pjesmu i odmah sam nazvala Cenka i rekla da imamo divnu pjesmu. Pustila sam mu je na telefon, i on se oduševio“, ispričala je Paldum.

Duet je snimljen u studiju u Sarajevu, a tekst za dio pjesme na turskom napisao je sam Bosnali.

„Prva strofa je slična bosanskom tekstu. U bosanskom dijelu ona počinje 'Život je lijep kada te srce vodi', a ja sam počeo sličnom strofom 'S tobom je život lijep i vrijedi ga živjeti'. To je ljubavna pjesma i nosi dinamiku ljubavi u sebi. Slažem se sa gospođom Hankom da će to sigurno biti veliki hit i u BiH i u Turskoj ove godine“, istakao je Bosnali.

Paldum i Bosnali su danas razgovarali s atašeom za kulturu u BiH Cengizom Aydinom, na čiji prijedlog će spot za njihov duet biti sniman u Turskoj.

„Saznao sam za ovaj projekat, koji je važan za saradnju između naše dvije zemlje. Kada su mi objasnili da je pjesma na oba jezika, i turskom i bosanskom, shvatio sam da je dobra ideja da se spot snimi u Turskoj. To je dobro i za promociju Turske“, istakao je Aydin. On je dodao da će projekat biti upućen Ministarstvu za kulturu i turizam Republike Turske, u čijem okviru djeluje njegov ured.

Spot bi trebao biti snimljen u Izmiru u Cesmeu, istakao je Aydin, i objasnio da je to lijepa i bitna destinacija u Turskoj.

„Čuo sam pjesmu, ljetna je i veoma važna. Predložio sam da to bude Cesme, jer je to veoma lijepa destinacija“, naglasio je Aydin.

Duet će biti predstavljen na novom albumu Hanke Paldum, koji izlazi krajem februara, a biće uvršten i na naredni album Cenka Bosnalija.

(Vijesti.ba/AA)