Sarajevo -2 °C Ponedjeljak 30.11.


02.12.2012. / 17:13h Crna hronika - Klizište / ilustracija

Klizište nije prouzrokovalo veću štetu

Klizište nije prouzrokovalo veću štetu
U blizini starog dijela ugljenokopa u Gacku pojavilo se klizište koje je oštetilo vodovod prema selu Srđevići, kao i lokalni put prema tom i susjednom selu Medanićima, a nadležni u Rudniku i Termolektarni preduzimaju sve mjere kako bi dalja oštećenja bila spriječena.

Rukovodilac "Rudnika" Gacko Bojo Vuković rekao je Srni da je prije godinu dana počelo slijeganje tla, uzrokovano povlačenjem podzemnih voda iz pukotina u stijenskoj masi nakon otvaranja površinskog kopa i ispuštanja nivoa podzemnih voda.

On je naveo da ova pojava nije prouzrokovala veću materijalnu štetu, podsjećajući da je prije mjesec dana oštećen vodovod u selu Srđevići, te da su kvar odmah sanirali nadležni iz RITE Gacko koji će u narednom periodu preduzeti sve mjere da se, ukoliko bude potrebno, izmjesti vodovod na tom dijelu.

Vuković napominje da su sanirana napuknuća i oštećenja i na lokalnom putu prema selima Srđevići i Medanići, tako da putna komunikacija prema ovim selima ne predstavlja nikakav problem za mještane.

On dodaje da stručna firma trenutno radi elaborat o uzrocima pojavljivanja ovog problema nakon čega će biti predložene adekvatne mjere za njegovo dugotrajno rješenje.

(Srna)